Съветът за национална сигурност и отбрана (СНСО) на Украйна възложи

...
Съветът за национална сигурност и отбрана (СНСО) на Украйна възложи
Коментари Харесай

Украйна погва договорките с Русия за разполагането на Черноморския флот в Крим

Съветът за национална сигурност и защита (СНСО) на Украйна разпореди на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) да ревизира събитията по ратификацията на харковските съглашения от 2010 година по отношение на разполагането на Черноморския флот на Русия в Крим. Това заяви секретарят на СНСО Алексей Данилов, представен от " Новости ".

" Ако Службата за сигурност сметне за належащо, тя ще би трябвало да стартира по член 111 (държавна измяна, б. р.) от Наказателния ни кодекс следствие против съответните лица, тези депутати ", означи той.

По думите му Върховната Рада е трябвало да одобри закон за отдръпването на Черноморския флот през 2008 година, само че законът по този начин и не бил признат.

В рамките на тези договорености Украйна получи отстъпка за газ в подмяна на удължаването на престоя на съветския Черноморски флот в Крим след 2017 година с 25 години.

За ратификацията гласоподаваха 236 депутати (главно от Партията на районите на Виктор Янукович и комунистите), 226 гласоподаваха срещу (мнозинството от членовете на " Блока на Юлия Тимошенко " и " Нашата Украйна " на Виктор Юшченко).

Припомня се, че някогашният президент Янукович, който ги подписа, към този момент е обвинен в Украйна поради това в държавна измяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР