На 9 май руските сили нанесоха повече от 20 удара

...
На 9 май руските сили нанесоха повече от 20 удара
Коментари Харесай

Загинали и ранени след повече от 20 руски удара над украинския Никопол

На 9 май съветските сили нанесоха повече от 20 удара по региона на Никопол, Днепропетровска област, Украйна. Загинали са минимум двама души, а осем други са били ранени.

Това оповестява в Telegram Сергий Лисак, началник на военната администрация на района, представен от " Укринформ ".

" Изключително тежък ден за региона на Никопол. Непрекъснати удари от заран до вечер. Артилерия, РСЗО " Град ", безпилотни самолети-камикадзета. Десетки офанзиви ", се споделя в обявата.

Според Лисак най-силно потърпевш от обстрела е Никопол. Двама души са убити и осем са ранени в града. Сред тях има девойки на 15 и 16 години. В положително положение са.
 Зеленски: Путин не мисли да стопира, Украйна се нуждае от ясна позиция от всички страни
Зеленски: Путин не мисли да стопира, Украйна се нуждае от ясна позиция от всички страни

Той се оплака, че някои представители на разнообразни страни удостоверяват, че глобите не са толкоз мощни

Атаките са развалили осем високи здания, 25 частни къщи, 16 икономически постройки, оранжерии, съвсем 30 слънчеви панела, електропроводи и газопроводи.

Атакувани са детска градина, пожарна, благотворителна постройка , банка и магазини. Пострадали са към 10 автомобила, в това число автомобил на избавителната работа и кола за спешна помощ.

Населените места Марханец, Покровск, Червона Григоровка и Мирове също бяха наранени, сподели Лисак.

Руският водач Владимир Путин живее в " информативен аквариум " и няма желание да спре . Украйна се бори за себе си и за Европа и по тази причина се нуждае от интернационална поддръжка. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в четвъртък по време на взаимна конференция след договаряния с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

Ние би трябвало да защитим Украйна . Това е нашето бъдеще и самостоятелност. Путин няма да спре. Той е в този информативен аквариум, в този свят, построен от неговите разследващи служби, той живее в него ".

Зеленски се оплака, че от време на време някои представители на разнообразни страни удостоверяват, че глобите не са толкоз мощни: " Те намират формати по какъв начин да се измъкнат от тях. Те даже отиват на церемонията на ", цитира думите му Интерфакс-Украйна.

Според украинския президент Киев продължава да се нуждае от навременна отбранителна поддръжка, с цел да помогне за осуетяването на съветския нападателен проект за тази година.
 Въздушна паника прекъсна конференция на Зеленски и Мецола в Киев
Въздушна паника прекъсна конференция на Зеленски и Мецола в Киев

Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили обясниха паниката с интензивността на съветската тактическа авиация

Зеленски загатна първата планувана за средата на юни в Швейцария, като прикани страните ясно да изразят позицията си по този въпрос.

Пресконференцията на Зеленски и Мецола беше прекратена, откакто над Киев прозвучаха сирени за въздушна паника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР