ФЕЪРФАКС, Вирджиния (AP) — Във Вирджиния се провежда процес, който

...
ФЕЪРФАКС, Вирджиния (AP) — Във Вирджиния се провежда процес, който
Коментари Харесай

Съдия от Вирджиния ще реши дали щатското законодателство счита ембрионите за собственост

ФЕЪРФАКС, Вирджиния (AP) — Във Вирджиния се организира развой, който ще дефинира дали щатският закон разрешава замразените ембриони да се смятат за благосъстоятелност, която може да бъде разграничена и присвоена парична стойност.

Съдията от окръжния съд на Феърфакс Донтей Бъг изслуша причини в четвъртък от разведена двойка, които не са съгласни по отношение на желанието на някогашната брачна половинка да употребява два ембриона, които са основали, когато са били женени.

Honeyhline Heidemann споделя, че ембрионите са последният й късмет да зачене биологично дете, откакто лекуване на рак я остави безплодна. Джейсън Хайдеман споделя, че не желае да бъде заставен да стане биологичен татко на друго дете.

Случаят притегли национално внимание предходната година, когато различен арбитър, Ричард Гардинър, постанови, че ембрионите могат да се смятат за „ артикули или движими движимости “, които могат да бъдат разграничени според щатския закон, и анализът му се основава частично на 19-ти -закон от века, уреждащ отношението към робите....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР