Състезателното подразделение на Ford- Ford Performance Motorsports, обяви, че изцяло

...
Състезателното подразделение на Ford- Ford Performance Motorsports, обяви, че изцяло
Коментари Харесай

Електрическият MUSTANG SUPER COBRA JET 1800 с нов рекорд

Състезателното поделение на Ford- Ford Performance Motorsports, разгласи, че напълно електрическият развоен първообраз MUSTANG SUPER COBRA JET 1800 е записал нов връх за ускоряване в класическата четвърт миля отдалеченост, подобрявайки доста предходното си най-хубаво достижение.

От Ford анонсират, че по време на National Hot Rod Association Winter Nationals демонстрационният е записал време от 7.759 секунди с крайна скорост от 180.14 благи в час (около 288 км/ч), което се явява международен връх за четвърт миля с автомобил с цяло купе.

От Ford показват също по този начин, че новият връх идва на фона на извънредно мощното предишно достижение от 8.128 секунди и терминална скорост от 171.97 благи в час или към 275 км/ч от 2021 година.

За реализирането на новия връх, от Ford Performance Motorsports са нанесли съществени промени по електрическия мил автомобил, като главните са свързани с намаляването на тежестта на батерията с към 40%, усъвършенстването на окачването и други.



" Докато честваме това историческо достижение, излиза наяве, че пътуването на Mustang Super Cobra Jet 1800 надалеч не е завършило ", споделят от Ford. " Пътят пред електрическите автомобили Ford в моторните спортове е толкоз трогателен, колкото и обещаващ. С всеки връх, който счупим, и всяка преграда, която преодолеем, ние не се състезаваме единствено за тръпката от надпреварата – ние се състезаваме към бъдеще, в което ревът на мотора може да бъде толкоз спокоен, колкото и мощен ".


Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР