Съществуват много много прости начини да се предпазите от настинки.

...
Съществуват много много прости начини да се предпазите от настинки.
Коментари Харесай

Как да се предпазим от настинки през зимата - 11 съвета

Съществуват доста много елементарни способи да се предпазите от настинки. На вашето представяме най-ефективните способи за това, по какъв начин да не замръзнете през зимата на улицата и вкъщи и най-много да не се разболеете:


Облечете се, колкото се може допълнително облекла. Ясно е, че ще ви е неловко, само че цялото тяло ще бъде на топло.
Лекарите дават няколко съвета по какъв начин да се обличате вярно през зимата, с цел да не настинете. За задачата, облеклата не би трябвало да са тесни; добре е да са от естествени материи; забравете за коприната и синтетиката; носете термо долни дрехи.
Правила на дишането
Вдишвайте леден въздух, през зимата постепенно и не надълбоко. По този метод ще успокоите нервната система, което ще ви разреши бързо да свикнете със студа на открито.
Ако усетите, че студът пълзи през вас, приложете другата техника на към този момент упоменатите монаси от част I. Трябва да вдишвате с двете ноздри и да издишвате единствено с едната, като държите другата затворена
Без украшения
Експертите поучават да не носите доста бижута в студеното време. В идеалния случай е по-добре да се въздържате въобще от тях.
Факт е, че металът се охлажда доста по-бързо от тялото до ниски температури. Следователно, това може да сътвори спомагателен мраз. Наред с това пръстените на пръстите попречват естественото кръвообращение.
Технологичният напредък ще ни избави!
Специално за тези, които замръзват на всички места и постоянно, са измислени USB ръкавици. Такива наподобяват на елементарни плетени ръкавици без пръсти, само че действително са проводник с конектор, като USB флаш устройство. Чрез свързване към компютър, ръкавиците могат да се нагреят до 46 градуса за 5 минути.
Има и други механически чудеса. Например, USB чехли (ако и у вас е студено). Или нагревателна поставка за микровълнова фурна. Прилича на пухкава играчка, само че след две минути в микровълновата печка може да съхранява топлота в продължение на часове. Ако пътувате на дълъг път, би трябвало да употребявате термо чанта.
Нрави
Ако приказваме за способи, това може да е обикновено като да вземем за пример къпане със студена вода, разтривания и противоположен душ. Като опция да опитате следното. Поставете мокра забрадка във фризера за 30 минути, по-късно я задушете за няколко минути и обуйте топли чорапи незабавно, след процедурата. Ако повтаряте постоянно процедурата, краката ви няма да реагират толкоз внезапно на студа на открито.
Не на нервите
Стресът охлажда тялото ни не по-малко от самата слана. Ако сте претърпели мощен прочувствен потрес, кръвта се оттича от крайниците и се втурва към мозъка. Ако се изнервите в студеното време, възможностите за заледяване и настинки се усилват доста. Препоръчително е да не се изнервяте по принцип и още повече през зимата.
Ако към момента не сте разбрали, по какъв начин да не хващате настинки и да не замръзвате на улицата през зимата, дадените нагоре препоръки би трябвало да ви оказват помощ. Не забравяйте, че здравето е най-важното нещо в студения сезон. За всичко останало ще имате време да се покажете, напролет и лятото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР