“Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна.

...
“Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна.
Коментари Харесай

Главчев: Никога не е обсъждано пращане на български войници в Украйна

“Никога не е обсъждано изпращането на български бойци в Украйна ”. Това съобщи на брифинг служебният министър председател Димитър Главчев след в Министерския съвет.

Коментарът на министър-председателя беше във връзка изявление на президента Румен Радев от събота по време на визитата му в Унгария, когато се разгласи против изпращането на войски в Украйна и отвори фронт за дискусия по въпроса измежду българските политици. Делян Пеевски (ДПС) съобщи, е “недопустимо и безконтролно президентът да плаши хората с неистинен закани за присъединяване на войски на НАТО за потушаване на войната в Украйна ”. Делян Добрев (ГЕРБ) уточни, че “ако имаше предложение, каквото и да било, за изпращане на войски в Украйна, без значение от коя страна в Европа, ние бихме били срещу ”. Атанас Атанасов (ПП-ДБ) уточни, че в България този въпрос в никакъв случай не е бил обсъждан. От “Възраждане ” обявиха, че президентът за следващ път повтаря тяхната позиция. Корнелия Нинова (БСП) прикани да не се изпраща и един боец в Украйна и настоя за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Само Има Такъв Народ резервираха безмълвие.

“За мен това е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика във формат НАТО, през днешния ден също не е обсъждана ( на сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София - бел. ред. ). Нека бъдат спокойни българските жители ”, съобщи министър председателят Главчев.

И добави, че “това е поредна дезинформация, която се постанова да опровергава ”.

Главчев съобщи, че България е благонадежден съдружник в НАТО и извършва своите отговорности.

Двамата разговаряха на четири очи, а по-късно имаше среща с уголемен формат с присъединяване на служебния министър на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. По мотив думите на президента Радев, от Министерство на защитата през уикенда излязоха с позиция, в която обявиха, че не е обсъждано предложение за изпращане на жива мощ в Украйна и, че решението за изпращане на български войски е в ръцете на Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР