Съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет преди фараоните? От

...
Съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет преди фараоните? От
Коментари Харесай

Съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет преди фараоните?

Съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет преди фараоните? От много дълго време се приема, че най-ранните цивилизации в места като Египет и Месопотамия датират отпреди 5000-6000 години. Обаче има парченце завладяващо доказателство, което допуска съществуването на високо умна, софтуерно комплицирана и интензивно обществена цивилизация. И това в доста по-ранен стадий – минимум 10 000 прочие н. е. (или преди 12 000 години).

Има прочут брой мистерии, които остават незнайни за хората. Нищо чудно, че платото Гиза в Египет стои единствено измежду тези мистерии. На всички е известно, че на върха на Платото се издигат Великите пирамиди и техният изваян страж Големият Сфинкс – въпросът обаче е докога?

Голямата пирамида в Гиза

Присъствието на Великата пирамида е известно на всички. Съществува обаче продължаващ спор по отношение на това кой е построил пирамидите в Гиза и кой е издълбал сфинкса. Създателят на сфинкса е незнаен за човешката цивилизация съгласно откривателите и специалистите.

Сфинксът се намира на ръба на пустинята Сахара, която е свръхсух район през последните 5000 години. Изветрянето на водата, което представляло огромни превалявания и оттичане на вода, се вижда върху тялото на монумента и върху стените на неговата ограда. За да издълбаят тялото на Сфинкса, основателите трябвало да секат в скалната основа, тъй че статуята седи в празнина или заграждение. В допълнение към това главата на Сфинкса наподобява прекомерно дребна спрямо размера му.

Загадките към структурата на огромната пирамида объркват откривателите от много време насам и към момента не са открити съответни отговори. Най-интригуващата част на пирамидата е нейният вътрешен дизайн. Трите камери, едната от които е подземна, и свързващите ги проходи се открояват повече от всичко друго в Гиза.

Проходът води до по този начин наречената царска стая, която се издига на височина от почти 11 метра. Макар че най-забележителният факт тук е, че няма други проходи, които да са задоволително високи, с цел да поберат средностатистически мъж или жена.

Необясними загадки от античен Египет – Топ 10 ранглиста

Направена е неповторима аранжировка за стаята на фараона и неговата брачна половинка. И двете камери се състоели от две шахти, които били ситуирани от всяка страна на камерата. Камерата на кралицата имала ниша с корбел, вградена в източната й стена. А таванът на камерата на фараона била формиран от пет гранитни плочи, подредени една върху друга. Предназначението на сходна структура обаче следва да бъде открито.

Официалната доктрина е, че пирамидите са били гробници и че фараон Хуфу (Хеопс) е променял мнението си за това къде да бъде ситуирана гробната камера. По този метод се изяснява нуждата от три разнообразни камери в Голямата пирамида. Тази доктрина обаче се проваля, когато става дума за типичните египетски способи на заравяне. Пирамидите в Гиза и изключително Голямата пирамида не попадат в обсега на египетската идея за гробница.

Древните египтяни и задгробният живот – съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет

Египтяните вярвали в задгробния живот и гробницата била значима част от него. Гробницата на фараон Тутанкамон свидетелства, че стаята на умрелия е била украсена с изкуство и цялостна с движимостите на този човек. Смята се, че този обред се практикува за духовна връзка. Този развой би предпазил силата на умрелия от наново усвояване в духовната мощ на природата.

Древните египтяни са били на мнение, че Ба значи жив човек, а Ка е силата, предавана от индивида. Древната митология свързва тези две като душа и дух. Друг значим аспект на египетската религия съставлява безсмъртието, анкхът, изобразяван като ибис.

Смята се, че Ka, както е показано в изкуството, е съзнанието и силата на индивида, които са свързани с непосредствения свят. Той принадлежи към физическата част на тялото, която открива връзка с физическия свят. Може да се свърже с нечия персона, която след гибелта се отделя от човешкото тяло и намира натурален метод да търси форма.

Ба обаче е показан като крилата човешка глава или от време на време птица с човешко лице изобразява тази част от съзнанието, която е безсмъртна. Така че, когато човек почине, неговите или нейните движимости били държани покрай тях за да бъдат свързани с този свят. Смятало се, че като са в тясна връзка с техните притежания, Ka на умрелия може елементарно да се сплоти с Бa.

Мумификацията предотвратявало разлагането на тялото и гробницата служила като дом за притежанията на умрелия. Като разследване Ка поддържа своята еднаквост в духовния свят и може да търси своя Ба, с цел да реализира анкх. Това в последна сметка води до възкресената форма на мъртвите оттатък границите на царството.

Пирамидите и античните гробници – съществувала ли е напреднала цивилизация в Египет

Подобно на фараонските гробници, издигнати в долината на царете, кралските мастаби, издигнати по време на ранните династии, са проектирани да имат дом и този дом принадлежи на „ Ка “. Изненадващо, когато става въпрос за Голямата пирамида в Гиза, не се откриват такива следи от домакински живот.

Пирамидите в Гиза не се състоят от никакво изкуство или холографии, което е доста друго от египетските вярвания. Така че въпросът тук е за какво пирамидите в Гиза се считат за гробници на фараоните от четвъртата династия? Отговорът е, че пирамидите в Гиза са свързани с друго развиване, което е на към 15 км южно от Сахара, където египтяните в действителност са построили гробници като пирамиди.

Френският египтолог Гастон Масперо открива, че подземната камера на пирамидата на Пепи I е била гравирана с писмени знаци в Сахара през 1881 година При следващи изследвания било открито, че общо пет пирамиди в Сахара също се състоят от надписи, принадлежащи на петата, шестата, седмата и осмата династия на остарялото царство.

Ужасяващи обстоятелства за Древен Египет – топ 10 ранглиста

През 1952 година Самуел А. Б. Мърсър, професор по семитски език и египтология в Тринити Колидж в Торонто разгласява британски превод на „ Текстовете на пирамидите “ в том със същото име. Книгата се състояла от „ думи, които трябваше да бъдат изречени “ по отношение на погребалния обред, вълшебен формули и религиозни химни.

Освен това съдържала молебствия и молби от името на умрелия фараон. Когато пирамидите в Сахара се оказали гробници, най-логичното умозаключение било, че всички пирамиди са гробници. Освен това имало две гробища на изток и на запад от най-северната пирамида в Гиза, което направило усещане, че заключението на историците в действителност е правилно.

Но настоящето положение на пирамидите в Сахара крие някои съществени проблеми в тази логическа връзка, като се има поради, че тези пирамиди са издигнати след пирамидите в Гиза. Освен „ стъпаловидната пирамида “ на Джосер, която в действителност не е същинска пирамида, е в прилична форма. Останалите пирамиди, попадащи в категорията на издигнати през някои пета и шеста династии, в този момент са в остатъци и наподобяват на могили от отломки.

Възможно ли е Голямата пирамида да е устройство?

Разликите сред пирамидите в Гиза и Сахара, които са елементарно забележими, предизвикват огромен проблем, защото се счита, че тези пирамиди са издигнати през същата ера. Състоянието на двете пирамиди обаче е явно измежду откривателите. Строителните техники и материалите, употребявани за построяването на пирамидите, са извънредно разнообразни един от различен. Ако това не беше по този начин, тогава и двете пирамиди щяха да устоят гневно на тестването на времето по един и същи метод. Но това не се случва, което повдига някои съществени въпроси.

Друг проблем е за какво служащите от четвъртата династия не са предали своите строителни техники от четвъртата на петата династия? Никоя друга пирамида в света не стои по този начин, както пирамидата в Гиза. Освен това няма съответни доказателства, които да потвърждават, че пирамидите в действителност са гробници. И по този начин, в случай че Великата пирамида не е била гробница, тогава каква е била задачата й? Било ли е това тайнствен храм за обред на посвещение или план за публично строителство, предопределен да сплоти страната? Или е било нещо напълно друго?

Най-важните фараони в античен Египет – Топ 10 ранглиста

Има няколко теории, свързани с това, само че една доктрина, която има максимален смисъл, е теорията на Кристофър Дън. Тя допуска, че тази пирамида е била мега устройство вместо гробница. Според него огромната пирамида е била машина за произвеждане на сила посредством превръщане на тектонични трептения в електричество. Дън е обяснил вътрешността на пирамидата по извънредно обединен метод. Той също по този начин обяснил техническите умения, които са били нужни по време на строителството.

Няма късмет актуалните строители да повдигнат великата пирамида, без да са създали специфични принадлежности, с цел да се оправят с много тежките каменни блокове. Изграждането на такава величествена пирамида е съвсем еднакво на построяването на водноелектрически язовир или атомна електроцентрала. Щяха да бъдат нужни прекомерно огромни запаси.

Щяха да бъдат пренесени тежки камъни и на служащите трябваше да се заплати. Основните откриватели допускат, че пирамидите в Гиза са били издигнати за 24 години. Но като се има поради масивността, е невероятно да се издигне такава грандиозна постройка за толкоз къс интервал от време. Следователно се счита, че пирамидата е била утилитарна и не е била направена по времето на фараоните от четвъртата династия, които са имали най-големия надгробен камък в света.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР