Съществува шанс за съставяне на ново правителство и този шанс

...
Съществува шанс за съставяне на ново правителство и този шанс
Коментари Харесай

Шансът е голям: Стефан Янев прави кабинет?

Съществува късмет за сформиране на ново държавно управление и този късмет не е по никакъв начин дребен, съобщи за News.bg националният представител от „ Български напредък “ Александър Николов.

Всички партии без една давали поръчки да се откри формула за лъчение на работещо болшинство. Първият месец след Нова година ще покаже до каква степен обособените партии и парламентарни групи и водачи фактически отстояват сходна поръчка, до каква степен са подготвени да я прекроят в дейности или това е говорене, което цели да смекчи възможното понасяне на отговорност, в случай че този парламент не съумее да излъчи работещ кабинет, акцентира той.

И при втория мандат от БВ са споделили своето виждане, че във вероятната конституционна процедура би трябвало да се откри опция за сформиране на държавно управление.

Вече сме провели няколко срещи с мандатоносителя, почистваме правилата, целите, законодателните начинания, разясни Николов. Предстоят още няколко срещи, в които ще дадем мнения по техните оферти, ще създадем нашите по отношение на уговорките ни в акцията и програмата на БВ, посочи той.

Формацията на Стефан Янев се надява на общо единодушие да се сътвори програмна декларация, с която диалозите сред БВ и Политическа партия да продължат. Тогава ще се формализират диалозите и на структурата, състава и персоналния състав на държавното управление.

Реклама

Мандатоносителят носи огромната отговорност да даде ясната формула, по която ще получим математиката и то математика, която опира не просто до 121 плюс, а математика, която опира до огромно, необятно болшинство, близо до конституционното, разясни националният представител.

За първия мандат Николов сподели, че ГЕРБ е трябвало да създадат повече взаимни отстъпки в търсене на вероятната поддръжка. Много е значимо в идващия месец политическото говорене на партиите и водачите да откри своето изражение във връзка с дейности, настоя депутатът.

По думите му досега БВ са посочили, че са отворени за диалози към всеки. Ние не си вършим тънки сметки за възможните електорални вреди, акцентира Николов. Партиите, по думите му, трябвало да излязат от говоренето, което обслужва тяхната кондиция за възможни последващи избори.

Според него самото спрягане на БВ като трети мандатоносител показвало, че групировката досега е имала градивно държание. Ако това е решението на президента, несъмнено, че имаме подготвеност да получим третия мандат, имаме подготвеност да проведем диалози с безусловно всички, разясни още Александър Николов.

За разлика от първия и втория мандат обаче БВ ще държат на открит и явен диалог, от който да стане ясна действителната позиция на всяка една от партиите.

БВ желаят да видят до какъв брой са тясно партийните ползи и егоизма и дали партиите са подготвени да дадат крачка обратно в името на стабилността и в името на това страната да премине през рецесиите.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР