Съществува колекция от седемдесет древни метални книги, които са с

...
Съществува колекция от седемдесет древни метални книги, които са с
Коментари Харесай

Откриха доказателство за съществуването на Христос

Съществува сбирка от седемдесет антични железни книги, които са с размера на визитка и по-малки. Те се състоят от оловни листове, които са съединени с оловни телчета.

Някои от книгите са по-големи. Те са изписани с шифрове, които не са гравирани, а са като залепени от горната страна. Символите са на древноеврейски, арамейски и древногръцки.

Има доктрина, съгласно която оловните книги могат да се окажат по-значими от именитите свитъци от Мъртво море, които са с древен текстове и са открити през 1947 година.

Според една от версиите оловните книги са били открити в една от пещерите на Йордания. Смята се, че водата ги е измила по време на наводняване, а локален бедуин ги намерил.

В тази пещера, съгласно легендите, са се крили първите християни през седемдесета година преди новата епоха. Йорданският бедуин предал книгите на собствен другар, с цел да ги продадат.

В момента всички седемдесет книги от олово се намират в дома на Хасан Сайда, който живее в израелското селце Шибли Ум Ал Ханам. Според някои в тези книги се споделя всичко за последните години от живота на Исус Христос.

В едната книга има нарисувани кръстове, на които са били разпънати Исус Христос и разбойниците, които били наказани дружно с него. Отбелязано е и мястото, където се намирал гробът на Исус Христос.

Металургичният разбор демонстрира, че оловните листове са били направени през първи век преди новата епоха. В една от книгите е изобразено лице и съгласно вярванията това е лицето на Исус Христос.

Портретът е надалеч от художествено съвършенство, само че е скъпо самото изображение. Това е най-убедителното доказателство за съществуването на Исус Христос.

Евангелията са се появили няколкостотин години след разпъването на Исус Христос и са били формирани въз основа на доста устни разкази, които хората предавали един на различен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР