САЩ, заедно с Обединеното кралство, Германия и Нидерландия, успяха да

...
САЩ, заедно с Обединеното кралство, Германия и Нидерландия, успяха да
Коментари Харесай

САЩ са ударили хакерска мрежа в Русия

САЩ, дружно с Обединеното кралство, Германия и Нидерландия, съумяха да пресечен активността на основан в Русия ботнет RSOCKS. Това е голяма мрежа от следени от хакери компютри.

Това рзкри Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, представено от АП.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, дружно с сътрудниците си от правоприлагащите органи в Германия, Нидерландия и Обединеното кралство, разруши инфраструктурата на съветската ботнет мрежа , известна като RSOCKS, която хакна милиони компютри и други електронни устройства по целия свят.



" С тази интервенция беше разрушена напреднала незаконна организация, основана в Русия, която се занимаваше с киберхакерски офанзиви в Съединени американски щати и други страни ", цитира Министерството на правораздаването сътрудника от ФБР Стейси Моя.

Отбелязва се, че интервенцията за битка с хакерската мрежа е почнала още през 2017 година Тогава американските управляващи откриха, че киберпрестъпниците са съумели да хакнат към 325 000 електронни устройства . Агенцията към момента не е разкрила имената на възможните обвинени по делото, което се преглежда в Южния окръг на Калифорния.

Източник: АП
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР