САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна, заяви постоянният представител на

...
САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна, заяви постоянният представител на
Коментари Харесай

САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна

САЩ чакат нескончаем спор в Украйна, съобщи непрекъснатият представител на страната в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд. Тя направи изявление по време на незабавното съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на филантропичната рецесия.

„ Обезпокоени сме, че светът би трябвало да се приготви за един доста дълъг и доста сложен път напред. Украинците се пазят самоуверено, ние ще продължим да ги поддържаме, само че съветският президент желае да пожертва живота на хиляди съветски военни, с цел да реализира персоналните си упоритости. Хуманитарната равносметка е, че умират деца, а хора бягат от домовете си. Физическите и психическите контузии от тази война ще бъдат трайни “, съобщи в Организация на обединените нации американският представител.

Заместник-генералният секретар на организацията Мартин Грифитс съобщи, че Организация на обединените нации има потребност от сигурни коридори, с цел да може да даде филантропична помощ в зоните на бойни дейности в Украйна.

Постоянният представител на Русия Василий Небензя удостовери, че през днешния ден ще има прекъсване на огъня в 10 ч. московско време, с цел да се отворят коридори за евакуация от Киев, Суми, Мариупол и Чернигов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР