Руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са превзели

...
Руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са превзели
Коментари Харесай

Русия отчете 12 завзети села в Харковска област за седмица

Руското министерство на защитата твърди, че съветските войски са завладяли 12 обитаеми места в Харковска област за седмица . Информацията е представена от Би Би Си.

Според Министерството на защитата, става дума за следните села: Борисовка, Бугроватка, Гатишче, Глубокое, Красное, Лукянци, Мороховец, Огурцово, Олейниково, Плетеневка, Пилная, Стрелечя.

Както следва от изказването на Министерството на защитата, съветските войски не престават да настъпват.

, че Русия няма проекти да завладява Харков към този момент. Той посочи, че в североизточната част на Украйна предходната седмица, с цел да спре трансграничния обстрел. Това съответствува с по-ранните съветски изказвания за по границата с Руската федерация.

Изявлението му идва на фона на възходящата угриженост на украинските управляващи по отношение на усилването на съветските дейности в региона.

По-рано, че украинските войски са съумели да стабилизират обстановката с настъплението на съветската войска в северната част на Харковска област.

Зеленски сподели, че съветските войски са напреднали 10 километра.

Харков - вторият по величина град в Украйна, където сега живеят към 1,3 милиона души, от месеци е обект на въздушни удари, които украинските сили се пробват да спрат с изтощена противовъздушна защита.

Руските сили нанесоха два съществени удара в района, единият от които е ориентиран към Волчанск, на 5 км от границата. Ако той бъде високомерен, това ще бъде най-значимото завладяване на Москва от началото на войната.

Украйна се опита да изтегля цивилни от града и други гранични региони, като до момента към 8000 души са напуснали домовете си.
 Топ пълководец на НАТО не има вяра, че Русия прави стратегически пробив в Харков
Топ пълководец на НАТО не има вяра, че Русия прави стратегически пробив в Харков

Според Каволи, руснаците нямат задоволително войски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР