Премиерът на Словакия Роберт Фицо отново беше опериран и все

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо отново беше опериран и все
Коментари Харесай

Оперираха премиера на Словакия за втори път

Премиерът на Словакия Роберт Фицо още веднъж беше опериран и към момента е в съществено положение, съобщи Франс прес. Новината заяви словашкият министър на защитата Робърт Калиняк.

" Той беше подложен на близо двучасова интервенция. Състоянието му е към момента доста съществено. Ще са нужни безспорно няколко дни, с цел да забележим по какъв начин се развиват нещата ", сподели Калиняк.

По-рано през днешния ден полицията претърси дома на обвинения за офанзивата против словашкия министър председател.

Следователите водиха хипотетичния причинител на нападението в апартамент, който той споделял със брачната половинка си в град Левице, съгласно фрагменти на телевизия " Маркиза.

" Полицията остана в жилището в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от жилището ", разгласи частната телевизия.
Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше упрекнат в опит за ликвидиране поради тази офанзива, която полицията дефинира като политически стимулирана.

Фицо беше взет под прицел в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено съвещание на министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на към 80 километра от Левице. Той беше превозен в болничното заведение в Банска Бистрица за интервенция, траяла пет часа. Атаката потресе Словакия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР