САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна. Това заяви постоянният представител

...
САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна. Това заяви постоянният представител
Коментари Харесай

САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна

САЩ чакат нескончаем спор в Украйна. Това съобщи непрекъснатият представител на страната в Организация на обединените нации по време на незабавното съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на филантропичната рецесия, подбудена от съветската инвазия в Украйна, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2023
" Ние сме обезпокоени, че светът би трябвало да се приготви за един доста дълъг и доста сложен път напред ", съобщи Линда Томас-Грийнфийлд. Тя добави, че съветският президент ясно желае да пожертва живота на хиляди съветски военни, с цел да реализира персоналните с упоритости.

" Хуманитарната равносметка от войната на президента Путин против Украйна натежава. Деца умират, а хора бягат от домовете си. Защо? ", попита дипломатката. " Малки деца бяха също по този начин съществено травмирани от насилието и разрушението, на което станаха очевидци до степен, че не могат да приказват. Физическите и психическите контузии от тази война ще бъдат трайни ", акцентира тя и добави, че е ясно, че Путин има проект за грубо отношение към Украйна, съобщи Франс прес.

Малко преди този момент заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс съобщи, че Организация на обединените нации има потребност от сигурни коридори, с цел да може да даде филантропична помощ в зоните на бойни дейности в Украйна, съобщи Франс прес.
" Цивилните в места като Мариупол, Харков, Мелитопол и на други места обезверено се нуждаят от помощ, изключително от жизненоважни медицински доставки ", съобщи той по време на незабавно съвещание на Съвета  за сигурност.

По време на съвещанието непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, удостовери, че Русия ще приключи огъня през днешния ден в 7 ч. по Гринуич (10 ч. московско време) и ще отвори филантропични коридори за евакуация на жителите от Киев, Суми, Мариупол и Чернигов. По-рано в известие на министерството на защитата се говореше и за кулоар за евакуация от Харков.

Небензя съобщи, че предлагането за коридори не значи, че всички евакуиращи се хора ще бъдат пратени обезателно в Русия или в съветска територия. Небенза сподели, че има опция за евакуация и към украински градове западно от Киев и в последна сметка хората сами вземат решение къде желаят да бъдат евакуирани, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР