САЩ обявиха, че в сряда ще изпитат междуконтинентална балистична ракета.

...
САЩ обявиха, че в сряда ще изпитат междуконтинентална балистична ракета.
Коментари Харесай

САЩ ще изпитат в сряда междуконтинентална балистична ракета и са предупредили Русия

САЩ оповестиха, че в сряда ще изпитат междуконтинентална балистична ракета. Предварителното съобщаване на сходно ракетно тестване е доста извънредно, само че цели да избегне всякакво утежняване на напрежението с Русия в разгара на спора в Украйна, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Този тест на невъоръжена ракета " Минитмен Три " ще бъде на следващия ден, на 7 септември сутринта от военновъздушната база Ванденберг, в Калифорния ", съобщи представителят на Пентагона, военачалник Пат Райдър.

" Става дума за обикновен тест, който бе очакван отдавна и който, сходно на предходните проби, ще валидира и ревизира ефикасността и степентта на подготовка на нашата система ", сподели той и добави, че Съединени американски щати са уведомили Русия за тестването авансово.

Обикновено страната не оповестява за тестванията на междуконтинентални балистични ракети. Последното тестване на ракета от този вид, оборудвана с бойна глава, която във време на война може да носи и нуклеарна бомба, беше отсрочено на два пъти.
Планирано за март, то бе отсрочено първо поради съветската инвазия в Украйна. Вашингтон се притесняваше, че Москва ще употребява този елементарен опит, с цел да разшири спора до други страни.

Втори път тестването бе отсрочено при започване на август след визитата на председателката на Камарата на депутатите на американския Конгрес в Тайван. Накрая пробата бе осъществен с триумф на 16 август.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР