САЩ обградиха Русия със свои военни бази и непрекъснато разпалват

...
САЩ обградиха Русия със свои военни бази и непрекъснато разпалват
Коментари Харесай

Лавров: САЩ обградиха Русия с военни бази и разпалват истерия

Съединени американски щати обкръжиха Русия със свои военни бази и непрестанно разпалват нервност по съветските граници . Това съобщи във вторник съветският външен министър Сергей Лавров, оповестява ТАСС.

" Факт, че сме упрекнати в учения, провеждани от съветските въоръжени сили на наша лична суверенна територия , тези страни, които внасят войски и военна техника към нашите граници в големи количества от чужбина, както и факт, че Съединените щати са ни обкръжили от всички страни с техните военни бази, това са може би обстоятелства, които са известни на всеки възпитаник. И все пак тази нервност непрестанно се раздухва ".
 Русия вижда машинация на Запада и НАТО с разширение към Украйна и ще се отбрани
Русия вижда машинация на Запада и НАТО с разширение към Украйна и ще се отбрани

Лавров: От една страна наподобяват съществени хора, от друга са смешни, от трета, е доста рисково

Според министъра голословни изказвания на западни сътрудници се " изливат от рог на изобилието ", само че не е показано нито едно доказателство.

" Опитът на Запада да резервира хегемонията си непременно опонира на обективния ход на историята, тъй като има Китай, има Индия, има Бразилия, има центрове на напредък в Африка и в Латинска Америка и Азия. "

" Многополюсен международен ред се образува , където ще има няколко центъра на стопански напредък, политическо въздействие . И да не се вземе поради тази справедлива наклонност значи да се върви срещу естествения ход на историята . Ние ще се застъпваме целият многостранен развой да се концентрира върху търсенето на съглашения и консенсусни решения ", акцентира Лавров.
 Маневрите на Съединени американски щати в Черно море били опит за делене на Европейски Съюз и Русия с
Маневрите на Съединени американски щати в Черно море били опит за делене на Европейски Съюз и Русия с " дребна война "

Това твърди съветски посланик

Той добави, че съветската страна е подготвена да търси взаимни отстъпки и неведнъж е потвърдила своята опция за договаряне.

Според Лавров Съединени американски щати и техните съдружници вкарват намерено конфронтационни схеми в АТР, ориентирани към ограничение на други страни.

" В Азиатско-тихоокеанския район , където до неотдавна доминираха позитивни, градивни, сплотяващи трендове , трендове за търсене на консенсус и компромис, се вкарват намерено конфронтационни схеми за ограничение на някои страни от други страни ".
 Русия подозрителна към американските планове за AUKUS
Русия подозрителна към американските планове за AUKUS

Не има вяра в " зелените " планове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР