САЩ няма да налагат нови мита на Мексико, стана ясно

...
САЩ няма да налагат нови мита на Мексико, стана ясно
Коментари Харесай

В последния момент: Тръмп и Мексико със сделка за мигрантите

САЩ няма да постановат нови мита на Мексико, стана ясно късно нощес. Президентът Доналд Тръмп персонално заяви за договорката, която е съумял да реализира, с постове в Туитър. Само преди няколко часа говорителката му Сара Сандърс разгласи, че митата върху мексикански артикули влизат в действие от понеделник.

В последна сметка Мексико се съгласи да укрепи граничния надзор и да не позволява навлизането на незаконни мигранти в Съединени американски щати. Това накара Тръмп да съобщи, че към този момент митата се отсрочват. Канцлерът на Мексико Марсело Ебрард незабавно бе командирован във Вашингтон да договаря със Съединените щати, с цел да не се допусне сходна мярка, която да ощети с милиарди мексиканската стопанска система.

Щастлив съм да осведомявам, че Съединени американски щати реализираха съглашение с Мексико, похвали се Тръмп в Туитър. Таксите, програмирани да влязат в действие от понеделник, са анулирани за неопределен срок. В подмяна Мексико одобри да вкара строги ограничения за удържане на миграцията.

Още в четвъртък вътрешният министър на Мексико Олга Санчес Кордеро разгласи, че към южната граница с Гватемала се насочват 6000 души от Националната армия. В общата декларация се загатват " невиждани “ ограничения от страна на Мексико, без да се прецизират числа.

Според данните единствено през май през южната граница на страната са влезнали към 140 000 души от Централна Америка. Отсега искащите да обхванат в Съединени американски щати бързо ще бъдат възпирани и насочвани в противоположна посока.

Тръмп заплаши, че ще вкара тежки 5-процентни данъци на всички артикули от Мексико, в случай че страната не спре потока от имигранти към южната граница на Съединени американски щати.

Все още обаче не са оповестен елементи по подписаното съглашение сред Вашингтон и Мексико сити.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР