САЩ, Франция, Германия и Италия призоваха своите граждани в Турция

...
САЩ, Франция, Германия и Италия призоваха своите граждани в Турция
Коментари Харесай

Западни държави предупредиха гражданите си да внимават в Турция

САЩ, Франция, Германия и Италия приканиха своите жители в Турция към зоркост заради риск от набези след изгарянето на Корана на антитурски демонстрации в Швеция и Дания, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" В светлината на неотдавнашните произшествия с изгаряния на Корана в Европа, американското държавно управление предизвестява жителите (на САЩ) за вероятни терористични атентати тук-там за молитва в Турция като възмездие ", сподели американското посолство в Анкара. То добави, че рискът от непредвидени набези е изключително висок в храмове, където се молят жители на западни страни. Американците са съветвани да бъдат " бдителни, да заобикалят тълпите и да не притеглят внимание ".

Посолството на Франция в Анкара излезе с сходно предизвестие. То прикани французите, живеещи или преминаващи през Турция, към " оптималната зоркост ".

Германия и Италия също приканиха своите жители да бъдат деликатни.

Екземпляри от Корана бяха изгорени на няколко демонстрации в Швеция и Дания от крайнодесния политик Расмус Палудан, отбелязва Агенция Франс Прес. С датско и шведско поданство, Палудан сподели, че по този начин стачкува против турското несъгласие, спиращо Швеция и прилежаща Финландия по пътя им към НАТО.

Анкара блокира от май предходната година разширението на алианса, като упорства Стокхолм да й съобщи кюрдски бежанци, които счита за терористи.

Инцидентите с изгарянето на Корана бяха наказани от Швеция, Дания, САЩ други западни страни. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обаче предизвести, че Швеция не може повече да разчита на поддръжката на страната му за присъединението си към НАТО, и договарянията публично бяха замразени, показва Агенция Франс Прес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР