Със свое решение днес правителството номинира Лиляна Павлова за позицията

...
Със свое решение днес правителството номинира Лиляна Павлова за позицията
Коментари Харесай

Кабинетът предложи Лиляна Павлова за зам.-шеф на Европейската инвестиционна банка

Със свое решение през днешния ден държавното управление номинира Лиляна Павлова за позицията на заместник-председател (вицепрезидент) и член на Управителния комитет на Европейската капиталова банка (ЕИБ), заяви държавната пресслужба.

Кабинетът аргументира избора си с обстоятелството, че Лиляна Павлова е финансов специалист с богат управнически опит в България, има и опит в ръководството на планове и в съдействието с европейските институции. Ако кандидатурата ѝ бъде утвърдена, тя няма да влезе като народен представител в Европейския парламент, а от октомври ще поеме поста в банката с 3-годишен мандат.

Министърът на финансите би трябвало да уведоми Европейска инвестиционна банка за това решение след координиране със страните от изборната група на банката, в която е включена и България.

Според устава на Европейска инвестиционна банка представителството на страните членки в управителните органи на банката се обезпечава посредством систематизиране в изборни групи. В изборната група, в която е България, са включени още Хърватия, Кипър, Чешката република, Унгария, Малта, Полша, Словашката република и Словения. Ротацията на съответните постове в Съвета на шефовете, Управляващия комитет и Одитния комитет на Банката са уредени с Временно съглашение, подписано от министрите на финансите на страните в групата, в качеството им на членовете на Съвета на гуверньорите на Банката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР