Сърбия преговаря с двама големи автомобилопроизводителя за инвестиции в страната,

...
Сърбия преговаря с двама големи автомобилопроизводителя за инвестиции в страната,
Коментари Харесай

Сърбия преговаря с две големи автомобилни компании


Сърбия договаря с двама огромни автомобилопроизводителя за вложения в страната, заяви нощес в изявление за телевизия „ Пинк “ сръбският президент Александър Вучич.

,,Преговаряме с два фантастични производителя на коли. Сърце и душа давам да ги привлека, най-малко един от тях да пристигна в Сърбия. Единият е най-големият в Европа, а другият е международен производител``,  разяснява Вучич.

Той добави, че един от двамата евентуални вложителя ще вземе решение в края на юли.    

В обширното изявление за " Пинк “ Вучич изрази подготвеност за предварителни избори в Белград, в случай че най-голямата опозиционна коалиция " Обединена Сърбия “ изиска.

Мислим, че е разумно да има пауза от шест месеца, само че в случай че упорстват, нямаме проблем и по-рано да се явим на избори, сподели Вучич, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му претендентът за кмет на Белград на неговата Сръбска прогресивна партия остава някогашният сръбски ватерполист Александър Шапич.

На трети април се организираха президентски и предварителни парламентарни избори в Сърбия, както и частични локални избори, в това число в Белград. Вучич победи на първия тур на президентските избори с 58,57 %. На парламентарните избори неговата коалиция завоюва най-голяма поддръжка - 42,97 %, следвана от опозиционната коалиция „ Обединена Сърбия “ – 13,6 на 100, на трето място е Социалистическата партия на Сърбия с 11,48 % от гласовете.

В Белград обединението на Вучич се показа по-слабо, в сравнение с приблизително за страната, като получи минимална преднина от гласовете. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР