С призив от българска страна за засилване на сигурността на

...
С призив от българска страна за засилване на сигурността на
Коментари Харесай

Български призив за засилване на сигурността на НАТО в Черно море и Западните Балкани


С апел от българска страна за усилване на сигурността на НАТО в Черно море и Западните Балкани стартира пролетна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. София е хазаин на срещата. 

За хибридни и дезинформационни закани около евроизборите у нас предизвести служебният министър на защитата. И по тази причина Запрянов означи значимостта на ангажираността на НАТО на Балканите и в Черно море. Като част от укрепването на източния фланг. За това Запрянов заприказва, че има потребност от съюзнически системи за противокорабна отбрана.

" Ако има страна, която би желала краткотрайно да разположи такава дарба, това би усилило нашата защита в черноморското направление ".

Екипи на страни от НАТО ще вземат участие в противоминната интервенция в Черно море .

България, Турция и Румъния започнаха интервенцията при започване на годината, само че не в границите на НАТО.

" Ние сме поканили НАТО-вски страни, избрани качества и екипи да бъдат употребявани "

Заради Конвенцията от Монтрьо кораби на НАТО не могат да вземат участие в Черно море, изясни Запрянов. Той увери, че България ще продължи да оказва помощ на Украйна " по метода, по който го вършим до в този момент ". Тази година не е имало установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море от страна на Русия, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В отговор на въпрос Адмирал Ефтимов сподели, че  страната ни за в този момент ще разчита единствено на професионални военни и сили от запаса.

Украйна губи войната против Русия, уточни пък членът на английската парламентарна делегация Арчибалд Хамилтън. И прикани да се употребява " софтуерното преимущество ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР