Съпредседателят на германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) Александър

...
Съпредседателят на германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) Александър
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия: Хитлер и партията му са просто „курешка“

Съпредседателят на немската крайнодясна партия „ Алтернатива за Германия “ (АзГ) Александър Гауланд съобщи, че Адолф Хитлер и нацистите са били единствено „ курешка “ в 1000 години славна немска история, съобщи организация Франс прес.

„ Хитлер и националсоциалистите са просто курешка в 1000 години сполучлива история на Германия “ ,

съобщи Гауланд, който е и съпредседател на парламентарната група на партията си.

Възражда ли се нацизмът в Германия

„ Да, признаваме отговорността си за 12-те години (нацистка диктатура). Имаме славна история и тя, драги другари, е траяла по-дълго от тези 12 проклети години “, сподели той на среща на младежката организация на АзГ в Зеебах, провинция Тюрингия.

Генералният секретар на Християндемократичния съюз на канцлерката Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер бързо реагира в обществената мрежа Туитър. „ 50 милиона военни жертви, Холокостът и тоталната война са единствено „ курешка “ за АзГ и Гауланд.

Ето каква е тази партия зад благовъзпитаната си маска “,

написа тя.

„ Алтернатива за Германия “ е основната опозиционна мощ в Народното събрание с над 90 депутати от 709. Партията породи през 2013 година с платформа за опълчване на еврото, само че с бежанската рецесия от 2015 година се трансформира в антиимигрантска, антиислямска и анти-Меркелова партия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР