Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов заяви, че намаляването на

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов заяви, че намаляването на
Коментари Харесай

Христо Иванов призова кандидатурите за БНБ да бъдат оттеглени

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов съобщи, че намаляването на напрежението в ръководещата коалиция минава през решаването на проблема с избор на нов шеф на Българска народна банка.

Затова той прикани двете кандидатури – на Любомир Каримански и Андрей Гюров, да бъдат оттеглени и процедурата да стартира отначало.

“От самото начало споделям, че в случай че не се откри една обща кандидатура, към която обединението да се сплоти, ще има ескалация на напрежението ”, разяснява пред публицисти той.

“Призивът ми е двете кандидатури да бъдат оттеглени и да стартираме на чисто. Надявам се да намерим фигура, към която по опция да се търси поддръжката на целия парламент. Очевидно е, че към актуалните претенденти не може да се получи огромно болшинство ”, добави Иванов.

Христо Иванов съобщи, че остава оптимист да се откри рационално решение.

“Трябва отговорно да се седне за диалози, тъй като както виждате това стартира да прелива в други тематики и да блокира други решения Трябва да спрем тези процеси в името на това, че България се намира в невиждано състояние ”, разяснява той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР