Преди гостуването си в Пловдив на 6 август на Античния

...
Преди гостуването си в Пловдив на 6 август на Античния
Коментари Харесай

Преди Пловдив: “Огънят на Анадола” празнува 25 години на стадион

Преди гостуването си в Пловдив на 6 август на Античния спектакъл един от най-дълго играните спектакли в света - “Огънят на Анадола “ - ще отпразнува своята 25-годишнина на стадион „ Бешикташ “ на 2 юни в Истанбул.  Хореографът и шеф на трупата Мустафа Ердоган дава обещание ужасно шоу с олимпийски мащаб и с 500 танцьори, доста специфични резултати.  Участниците се приготвят за шоуто като репетират в 12 разнообразни учебни заведения в цяла Турция.
Прочетете още
“За юбилея ще създадем нещо друго и непоказвано досега от нас. Ще представим на стадиона класическите подиуми от “Огънят на Анадола ”, “Троя ”, “Истанбулски сънища ”, “Давул ”, “Къвълджъм ” и първите подиуми от новия “Пътят на коприната ”, по който работим. Това ще бъде шоу, цялостно с изненади “, даде обещание пред турските медии Мустафа Ердоган.

За 2 юни на стадиона ще се построи специфична сцена. На нея ще се употребяват механически уреди, които ще бъдат показани за първи път в Турция. Ще се инсталира и особено осветяване с огледална система, холограми с лазери, които основават безкрайни образни пространства.

По мотив юбилея хореографът е направил специфична нова версия на най-дълго играния си театър „ Огънят на Анадола “, която е приспособена за летни арени и театри.

България е включена в международното турне на трупата със спектакли през август. Освен Пловдив ще гостуват в Шумен, Велико Търново, Варна, Бургас, Кърджали.

Наскоро трупата завърши американската и канадска част от турнето си. Преди това най-известната турска танцова групировка посети Китай и Колумбия.

„ Изключителни! “, „ Въздействащо и оставащо публиката без мирис шоу “, „ Спектакъл, който не наподобява на никой различен “ - са част от отзивите на американската и китайска преса за „ Огънят на Анадола “. Световните организации напомнят, че трупата е откривалас танци най-големите международни събития като културната стратегия на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година и Формула 1. 

Билети за спектаклите в България се продават на www.vienna-trend-events.com.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР