Политически скандал в средата на предизборната кампания. Причината са нови

...
Политически скандал в средата на предизборната кампания. Причината са нови
Коментари Харесай

Политически скандал в средата на предизборната кампания заради изтекли записи на „Продължаваме промяната”

Политически скандал в средата на предизборната акция. Причината са нови аудио записи, за които се твърди, че са на „ Продължаваме Промяната ”. Коментари пристигнаха и от досегашните им сътрудници в ръководството, съобщи.

Разпространените от уеб страницата " Афера " записи са два.

Часове след излизането на първия запис през вчерашния ден, от Политическа партия споделиха записа на страницата на партията във Facebook и обясниха, че става въпрос за диалог от 2023 година, когато, по техни думи, не са съумели да съберат нужните средства за предизборна акция и упрекнаха службите в подслушване поради разпространението на записите.



Днес от " Продължаваме промяната " пуснаха нов пост в който декларират, че записите са манипулирани, а стартирането им – кална предизборна акция.



От ГЕРБ и Движение за права и свободи реагираха остро, като заподозряха пазаруване на вота.

„ Реално купуват гласове, действително перат пари, действително, потвърдено с техните гласове. Тук си приказват по какъв начин си носят кеша и по какъв начин купуват избори ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ГЕРБ продължаваме да имаме вяра, че една партия, която се явява на избори, би трябвало да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. Разбирам ги сътрудниците от „ Продължаваме Промяната ". Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е почтен. От това, което чух, се разбра, че единствено той не е схванал, че имат кеш. Звучеше чак миловидно като слушах по какъв начин са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е доста забавно по какъв начин подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те действително перат пари и действително купуват гласове ". Това съобщи през днешния ден пред публицисти Бойко Борисов по време на представянето на управническата стратегия на обединението ГЕРБ-СДС преди изборите 2 в 1 на 9 юни.

„ Тук си приказват по какъв начин си носят кеша, по какъв начин ще финансират изборите, по какъв начин ще купят вота. Те бързо би трябвало да влязат в пандиза. Много е незабавен този Наказателен кодекс, доста ", разясни той.

„ Такова нещо не се е случвало в България, в Европа  също не съм чул да има подобен колосален скандал. Скандали след кавги. Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели ”, разяснява водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Върнаха с цялостна мощ използването на служби и Прокуратурата като бухалки против всички неуместни и като чадър за комфортните.  Да, ние сме неуместните, тъй като няма да се откажем и уплашим. Компроматите с секрети записи, по какъв начин търсим финансиране за акцията, пуделите и другите номера единствено прикриват нежеланието на ръководещите да проверяват същински значимите случаи ”, счита някогашният министър председател Николай Денков от ПП-ДБ.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР