Обмисля се създаването на нови 24 ракетни площадки за противоградова

...
Обмисля се създаването на нови 24 ракетни площадки за противоградова
Коментари Харесай

Изстреляли 9990 ракети срещу градушките

Обмисля се основаването на нови 24 ракетни площадки за противоградова отбрана в страната, с цел да се уплътни отбраната с ракетен прийом в границите на съществуващите районни дирекции. Това заяви през днешния ден в Нова Загора шефът на Изпълнителната организация за битка с градушките инж. Валери Ценов. Той взе участие в среща със аграрни стопани, на която участваха и служебните министри на земеделието Георги Тахов и на превоза - Георги Гвоздейков.

Това е станало след разбор, който сочи, че от години има закриване на ракетни площадки, понижение на администрацията, което води до провали в отбраната. Така се е стигнало до извода, че от 22 до 24 площадки би трябвало да бъдат основани в съществуващите районни дирекции. Предвижда се за област Сливен да бъдат възобновени седем площадки. Агенцията има подготвеност да стартира това уплътняване при обезпечаване на финансиране, съобщи инж. Ценов.

Той уточни, че тази година интензивният сезон за битка с градушките е почнал по-рано, като все още са изстреляни 9990 ракети, в наличност има 6400 ракети. Днес от 08:00 часа до 15:30 часа са изстреляни 890 ракети.

Инж. Ценов показа информация за деня на бедствието в Южна България на 13 юни, като сподели, че клетката се е зародила в региона на Драгоман, като за към 30 минути е прераснала в супер клетка. Минала е през билото на Стара планина, като са почнали нейната обработка в региона на Тъжа. Първите провали са настъпили в село Шипка. След това клетката се е насочила към региона на Сливен, като към язовир " Жребчево " е възстановила параметрите си. " Тази градова клетка не е серпантина да бъде обработвана, сподели шефът на Агенцията за битка с градушките. По нея са изстреляни 196 ракети от 19 ракетни площадки ", изясни той. 

" Височината на облака, който се разви тук, бе 16 км и фронтът на дъжда бе към 15 км, сподели Даниела Мушкова, шеф на Регионална дирекция „ Борба с градушките “- Старо село. Каквото и да се направи, този облак не може да се насити с задоволително реагент ", изясни тя успеваемостта на ракетите по време на вчерашното злополучие.

Министър Георги Тахов съобщи, че в Агенцията за битка с градушките се прави цялостна инспекция, която включва цялостен одит от наличия, типове ракети до тяхната успеваемост. Резултатите от нея ще бъдат оповестени обществено.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР