Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се обърна към избирателите

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се обърна към избирателите
Коментари Харесай

Христо Иванов към избирателите на ГЕРБ: Не ставайте жив щит на този все по-обезумял Борисов

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се обърна към гласоподавателите на ГЕРБ с апел да поддържат една същинска проевропейска политическа групировка, която може да подсигурява еднообразно използване на закона за всички.

Според него Бойко Борисов от ден на ден се пробва да държи симпатизантите си като жив щит в опит да избегне правораздаването и в желанието си да си подсигурява персоналната сигурност след рухването от власт.

“Искам да се обърна към гласоподавателите на ГЕРБ: Не ставайте заложници на този човек, който се повече се занимава с това да си подсигурява своята персонална сигурност. Нищо друго не го интересува. Това е човек, който затъна в блатото на корупцията и завлече страната в нея толкоз време”, разгласи той в живо включване във фейсбук.

“Недейте да подкрепяте Борисов в неговия налуден и все по-налуден опит да избяга от правораздаването. Правосъдие би трябвало да има, а не следващата политизирана вендета. Няма да го създадем. Не сме силата, която ще вземе репресивните принадлежности, които Борисов сътвори, и просто да ги използван против другата страна на политическата система.”

“Стига сте служили като жив щит на този все по-обезумял човек, който все по-трудно прави разлика сред истина и неистина, сред личните си страхове и политическите очаквания на тази страна. Това време би трябвало да завърши и вие можете да подкрепите “Демократична България” със спокойствието, че подкрепяте една проевропейска мощ, която ще подсигурява независимост, правда и модернизация”, сподели той.

Христо Иванов още веднъж удостовери, че няма да желание и предпочитание да става основен прокурор, като дефинира тези изказвания на Борисов като “все по-психоделична акция, в която се появява лелеяния и бълнувания”.

“Борисов в действителност се опасява, че ние ще го вкараме в пандиза. Мога да го успокоя, че няма да ставам основен прокурор. Политиците не би трябвало да стават основни прокурори. Нашата цел не е един или различен да влезе в пандиза, а същинско правораздаване и всеки да дава отговор съгласно постъпките си”, сподели той.

“Но желая да го притесня. Има доста квалифицирани адвокати, същински жители, хора с воля и с темперамент, които могат да станат основен прокурор и да се погрижат в България всички да дават отговор пред закона за всичко, което са създали, в това число и Бойко Борисов”, добави съпредседателят на “Демократична България”.

Христо Иванов разгласи, че на среща с министъра на районното развиване Виолета Комитова ще бъде разискван въпросът с летния сарай на Ахмед Доган в Росенец, където към момента има редица нерешени въпроси.

“На Борисов доста му се желае някак да сме се разбрали с Движение за права и свободи. Мога да го успокоя и в същото време притесня - ние няма да се откажем да унищожаваме статута на Ахмед Доган като човек над закона. Докато има хора, за които законът да не важи, няма да имаме пълноценна законност”, добави той.

“Моментът на истината ще пристигна за всички. Това ще бъде истината по закон в едно европейско свободно правораздаване. Защото единствено по този начин България ще мине напред и ще излезе от този затворен кръг на корупция, избирателност на използване на правосъдните органи и затъване в беззаконие и безперспективност”, приключи той.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР