Наставникът на ЦСКА - Стамен Белчев, говори на пресконференцията след

...
Наставникът на ЦСКА - Стамен Белчев, говори на пресконференцията след
Коментари Харесай

Белчев: Ние сме ЦСКА, загубата не трябва да ни срине самочувствието

Наставникът на ЦСКА - Стамен Белчев, приказва на конференцията след загубата с 0:2 от Ботев Пловдив, която постави завършек на упоритостите на " алените " да завоюват трофей, отпадайки на 1/2-финалите в шампионата Sesame Купа на България. Той остана на мнение, че провалянето и промяната на собствеността не би трябвало да повлия на играчите, а до края на сезона тимът би трябвало да играе за почитателите си.

„ Най-големият проблем в днешния мач беше, че влезнахме съсредоточено мача и сега, в който загубихме топката липсваше организация в линията на отбраната. Знаехме какво ни чака тук. Отборът на Ботев, най-вероятно, ще играе по-прибрано, ще опита да направи преса в средата и оттова да направи контраофанзива и да ни сътвори проблеми. За страдание, паднахме в клопката, който ни беше приготвил Ботев Пловдив. Исках оптимално да опростим дейностите в средата на терена и да там съвсем да не играем, а по фланговете или зад тила на линията на съперника, с цел да можем да пресираме надълбоко “.

„ Със сигурност повлия ранния гол. Поне 10 минути след него тимът не можа да откри себе си. Мисля, че по-късно изравнихме играта и в края на полувремето даже доминирахме, само че обстановките, които имахме, вратарят на съперника ги извади по най-хубавия метод “.

„ Ситуацията не постоянно е тази, която искаш да се случи. И ние желаеме тимът на Ботев да не минава центъра, само че не става. На моменти не бяхме нападателни. Според мен, тимът на Ботев беше доста по-агресивен през първото полувреме “.

„ На футболистите им беше обявено за промяната на собствеността. Според мен, не би трябвало да се отрази, тъй като всичко е по остаряло му. Аз се пробвам да си правя работата по най-хубавия метод и да го предавам на футболистите. Дано не се е отразило “.

„ Имаме две или три греди, имахме обстановки. Определено ни липсваше (типичен централен нападател) и в първия, и във втория мач футболист като Фернандо Каранга. Неговата липса оказа въздействие, само че това е обстановката и би трябвало да се оправяме с тези футболисти и по този метод “.

„ Само поради почитателите ние сме длъжни да покажем най-хубавото от себе си в оставащите четири мача. От тази по-голяма мотивация и от това, че играеш за ЦСКА, мисля, че няма потребност да разясняваме това нещо “.

„ След мача с Левски анализирахме играта. Да, имаше моменти, когато Левски седеше по-добре от нас. Това нещо го отразих. Но там вкарахме голове и бяхме на 100 %. За страдание, през днешния ден не ни се получи в нито един миг. Когато ни поведоха, бях сигурен, че ще изравним и сигурно ще имаме още доста обстановки и проблемите ще дойдат за Ботев “.

„ Не би трябвало да срине самочувствието. Да не споделям клишета – ние сме ЦСКА. Тези футболисти не би трябвало да си избират дали играят против Лудогорец, Ботев Враца, Етър или Хасково. Те би трябвало да излизат и да демонстрират най-хубавото, за което са подготвени. Срещу нас има съперник, би трябвало да даваме и демонстрираме най-хубавото от себе си “, съобщи Белчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР