Ботев Пловдив спечели Купата на България по футбол за четвърти

...
Ботев Пловдив спечели Купата на България по футбол за четвърти
Коментари Харесай

Ботев Пловдив спечели Купата на България по футбол за четвърти път в историята си след зрелищен финал с Лудогорец

Ботев Пловдив завоюва Купата на България по футбол за четвърти път в историята си. На финала на шампионата пловдивчани надиграха първенеца Лудогорец с 3:2 и зарадваха хилядите своите последователи, пропътували дистанцията до София, с цел да участват на дуела за трофея на Националния стадион " Васил Левски ". С триумфа " канарчетата " си подсигуряваха присъединяване в шампионата Лига Европа.



Двубоят в дъждовната софийска вечер стартира обещаващо с два ранни гола в двете порти. Ботев поведе в 4-та минута след заучено осъществяване на корнер. Ивелин Попов центрира на близката греда към Антоан Конте, който с глава не остави шансове на вратаря на Лудогорец Дамян Христов и означи първия си гол с екипа на Ботев.

Само четири минути по-късно резултатът беше подравнен. Рик Джонатан подаде към Кайо Видал, който отклони за Квадво Дуа и той промуши топката сред краката на стража Хидайет Ханкич. При попадението имаше подозрение за засада, само че след ревизиране на обстановката голът бе зачетен.



Лудогорец диктуваше играта в идващите минути, само че направи редица пропуски. Пет минути преди почивката капитанът на " орлите " Антон Недялков пропусна отлична опция да даде задатък на своя тим, като стреля по тревата, само че топката рикошира в крайник на състезател на Ботев и излезе в корнер.

Против хода на играта, пловдивчани още веднъж поведоха в самия завършек на първата част. Великолепно извеждащо подаване на Джеймс Ето`о откри Мартин Секулич в чиста позиция и той прати топката в мрежата. Вратарят Дамян Христов закъсня да съкрати ъгъла, а след изстрела на Секулич двамата се сблъскаха и стражът трябваше да получи лекарска помощ, само че не съумя да продължи и на почивката бе сменен от 20-годишния дебютант Пламен Пепеляшев.



През втората част разумно Ботев одобри играта в своята половина, само че с мисъл да употребява всяка опция за контраофанзива. В 58-та минута се случи тъкмо това. Сонко Сунберг сбърка в средата на терена и разреши на Брахими да напредне в половината на Лудогорец, след което с акуратен пас откри Уме Емануел, който с удар от придвижване не остави шансове на Пепеляшев - 3:1 за Ботев.

Лудогорец се върна в мача в 71-та минута с попадение на Руан Круз, който засече майсторски топката след асистенция на Антон Недялков.

Дълбоко в добавеното време реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за " орлите " за нарушаване на Антоан Конте в наказателното поле, само че от бялата точка Круз стреля над вратата и отприщи жълто-черната наслада.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР