Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките

...
Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките
Коментари Харесай

Кремъл определи като "фалшива" информацията, че може да спре доставките на газ за Финландия



Съобщението във финландски вестник, че Русия може да прекъсне доставките на газ за Финландия още в петък, наподобява е " подправено ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс.

" Най-вероятно това е следващата вестникарска машинация “, сподели той по време на конферентен диалог, като добави, че " Газпром " остава благонадежден снабдител на природен газ.

В четвъртък финландският вестник Iltalehti заяви, базирайки се на неназовани източници, че финландските политици са били предизвестени, че Русия може да спре доставките на газ за съседката си още в петък.

" Газпром " не отговори на настояването на организация Ройтерс за коментар.
" Газпром " доставя газ на разнообразни клиенти, в това число членове на НАТО. " Газпром " е посочил надеждност доста пъти ", сподели още Песков, добавяйки, че няма проекти за спиране на доставките на газ на Финландия " още в петък ".

Президентът на Финландия Саули Нийнистьо и министър-председателят Сана Марин обявиха в четвъртък, че Финландия ще кандидатства " без отсрочване " за присъединение към западния защитителен алианс НАТО, което накара Русия да обещае ответен отговор.

Ройтерс припомня, че на 5 май финландското държавно управление съобщи, че е квалифицирано за опцията източната му съседка да спре доставките на газ в отговор на отвод на Финландия да се съобрази с съветските претенции за възнаграждение на синьото гориво в рубли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР