Сънят и грижата за себе си удължават младостта, казва семейната

...
Сънят и грижата за себе си удължават младостта, казва семейната
Коментари Харесай

Ценни съвети как да изглеждаме по-млади

Сънят и грижата за себе си удължават младостта, споделя фамилната лекарка Томи Мичъл . Тя изброи елементарни способи да изглеждате по-млади в изявление за Eat This, Not That!

Мичъл поучава постоянно да овлажнявате кожата и да се отървете от мъртвите кожни кафези на епидермиса.

Ексфолирането оказва помощ за премахването на мъртвите кафези и предизвиква обновяването на клетките, оставяйки кожата да наподобява по-свежа и по-млада “, изяснява тя.

Лекарката отбелязва, че под въздействието на ултравиолетовото излъчване кожата старее по-бързо.

Продължителното излагане на ултравиолетова светлина може да докара до рак на кожата, прибързано стареене и други съществени здравословни проблеми. Ето за какво е толкоз значимо да употребявате слънцезащитни артикули всеки ден, даже в облачни дни “, споделя тя.

Мичъл напомня, че една от главните функции за поддържане на здравето и младостта играят пълноценният сън и уравновесената диета . Получаването на задоволително отмора е от значително значение за производството на колаген, който поддържа кожата да наподобява плътна и млада, до момента в който богатите на антиоксиданти плодове и зеленчуци защищават кожата от уврежданията на свободните радикали, споделя тя.

„ Ако желаете кожата ви да наподобява по най-хубавия метод, включете повече здравословни храни като сьомга, авокадо, боровинки, куркума и спанак в диетата си “, предлага тя.

Специалистката е уверена, че тютюнопушенето е главният зложелател на младостта и здравето. Според нея този нездравословен табиет понижава притока на кръв към кожата и форсира появяването на бръчки.

Преди това Томи Мичъл сподели по какъв начин да избави мозъка от дисторция заради стрес. За да извършите това, тя предлага да спортувате умерено , да прекарвате повече време със фамилията и приятелите си , както и да медитирате и да вършиме дихателни практики.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР