Сънят е най-важното нещо за психическото равновесие, което се получава

...
Сънят е най-важното нещо за психическото равновесие, което се получава
Коментари Харесай

Как и колко да спим по-добре, как да заспиваме здравословно: какво правим с времето в карантина - slava.bg


Сънят е най-важното нещо за психическото равновесие, което се получава при домашния арест под карантина. По тази причина с днешния лайфхак желаеме да ви помогнем да спите по-добре. Първо и най-важно, мнозина от нас целят да убият повече време от затворничеството, като прекарват в леглото оптимално дълго време. Трябва да знаете, че това по никакъв начин не е добре. Преспиването е също толкоз нездравословно за здравето и имунитета, а точно него нападат короната и другите вируси, колкото недоспиването. Особено при наложения ни дефицит на слънчева светлина и естествено приемане на най-важния за имунитета витамин Д, заради неналичието на обикновена здравна просвета от държавното управление и неговия щаб.

Колко е здравословно да се спи?

Според учените от Съединени американски щати и Русия, където специфични лаборатории и институти се занимават със съня, хората до 40-годишна възраст е добре да прекарват в цялостна почивка 8 часа в денонощието. Но не повече от 9.

За хората над 40-годишна възраст количеството сън пада до 7 часа, само че не повече от 8 часа в денонощието.

За хората в пенсионна възраст дори и 6 до 7 часа са безусловно задоволителни.

Помагат ли сънотворните?

В четвъртата седмица на карантината спането е главно превозване на времето и на мнозина към този момент даже не им се спи. Това е напълно естествено, само че не трябва да ви кара изкуствено да стимулирате съня си с приспивателни.

Вместо това, ви предлагаме идеалната и пробвана сполучливо от нас с години рецепта на йогите за мигновено и дейно заспиване. Тя е доста елементарна. Свивате и отпускате постепенно всяка мускулна група от пръстите на краката до очите и челото с въображаемо повторение по три пъти на думата "Отпусни ". Ако още не сте се унесли, свийте и отпуснете дружно всички мускули 1 или няколко пъти с повторение на думата "Отпусни ". За закоравелите будуващи може да се прибави и още едно упражнение, което пък научихме в най-хубавия спацентър в Европа съгласно Ванити феър - "Чуан " в Лондон. Според специалистите там спомагателното упражнение е на три пъти с думата "Джао " - китайска, тоест настояща във време на ковид. Докато я произнасяте тихичко дълготрайно с изкарване на целия въздух, намисляте си кое желаете да се отлее, да се махне от вас. Наистина оказва помощ!
Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР