Санкционната политика, провеждана от Запада срещу Русия, Китай и други

...
Санкционната политика, провеждана от Запада срещу Русия, Китай и други
Коментари Харесай

Санкциите на Запада ще доведат до катастрофа на световната икономика

Санкционната политика, провеждана от Запада против Русия, Китай и други страни, може да докара до злополука на международната стопанска система. „ Инфлацията, спиранията във веригите за доставки и внезапно покачващите се цени на стоките от първа нужда са единствено дребна част от това, което ще се случи, в случай че огромните сили продължат да слагат сигурността пред стопанската система “. Това мнение е изразено в публикация, оповестена във водещия хонконгски вестник South China Morning Post.

Световната стопанска система към този момент съществено страда от отделянето на търговията, пандемията, породена от ковид, и последствията от глобите.

" Първо инфлация, по-късно стагфлация. Какво следва? Отговорът се крие във фрагментацията и разпадането на международната стопанска система, съпроводена от разтърсвания на финансовите пазари и обществено напрежение. Това е прогноза по какъв начин ще се развият събитията ", считат анализатори.

„ Когато световната стопанска система се показва добре отдавна, със мощен, въпреки и не постоянно обективен напредък, непоклатимост на цените и ниски лихвени проценти, е изкушаващо да се мисли, че системата може да понесе безразборни и недомислени удари, като в същото време остане устойчива. Въпреки това, има прекалено много удари от разнообразни направления. Това ще я накара да залитне и в последна сметка да рухне от удар с нокаут, като в бокса. В същото време в тази борба няма да има победител, а единствено куп губещи “ е мнението на икономисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР