Самоконтролът изисква големи усилия, особено когато става въпрос за хранене. Преяждането

...
Самоконтролът изисква големи усилия, особено когато става въпрос за хранене.
Преяждането
Коментари Харесай

Как да не преяждаме - ръководство за гладници

Самоконтролът изисква огромни старания, изключително когато става въпрос за хранене.

Преяждането е табиет, който мъчно може да бъде пресечен. С течение на времето води до повишаване на тежестта и усилва риска от хронични болести като диабет и сърдечно-съдови болести.

Преяждането ще ви отдалечи от постигането на здравословен метод на живот и ще повлияе отрицателно на вашето прочувствено положение.

За благополучие, съществуват разнообразни способи за попречване на този вреден табиет. Днес сме ви подготвили 5 ефикасни съвета, които ще ви оказват помощ да се справите с този проблем.

1. Не се разсейвайте

Въпреки че отвличането на вниманието може да ви наподобява като нещо безобидно, то в действителност може да докара до преяждане.

Разсейването по време на хранене кара хората да одобряват доста повече калории. Също по този начин в по-късните часове на деня те имат потребност да одобряват доста повече храна, спрямо хората, които обръщат внимание на храната си, когато хапват.

2. Знайте слабостите си

 Хумус със зеленчуци е добър вид да не преяждаме

Уточнете сами за себе си тъкмо кои храни ви е мъчно да ограничите. Това ще понижи възможностите за преяждане. Например, в случай че имате табиет да изяждате огромна купа сладолед всяка вечер, спрете да държите сладолед във фризера.

Предварителното подготвяне на здравословни разновидности като нарязана ябълка с фъстъчено масло или хумус със зеленчуци ще ви помогне да извършите по-добър избор, когато ви се похапва нещо.

Друг потребен съвет е да държите нездравословните храни като чипс, бонбони и бисквитки надалеч от погледа си, с цел да не се изкушавате всякога, когато минавате около тях.

3. Намалете напрежението

Стресът може да докара до преяждане, по тази причина е доста значимо да се намерят способи за неговото понижаване в дълготраен проект.

Хроничният стрес води до повишение равнищата на кортизол - хормон, който усилва апетита. Стресът може да докара до преяждане, непрекъснат апетит и повишаване на тегло. Има доста лесни способи за понижаване на ежедневните равнища на стрес. Обмислете упражняване на йога, слушане на музика, медитация и дихателни извършения.

4. Яжте храни, богати на фибри

 Овесената каша засища и ни пази от преяждане

Храните, богати на фибри като фасул, зеленчуци, овес и плодове, ще ви оказват помощ да се бъдете заситени за по-дълго време. Това незабавно ще понижи желанието за преяждане.

Доказано е, че хората, които ядат овесена каша за закуска, се усещат доста по-сити и имат потребност от доста по-малко храна за обяд, спрямо тези, които употребяват корнфлейкс за закуска.

5. Забавете темпото

Прекалено бързото хранене нормално води до преяждане и с течение на времето до увеличение на телесното тегло. По-бавното хранене се свързва с нараснала задоволеност и служи като потребен инструмент за управление на преяждането. Старателното дъвчене на храната също понижава общия банкет на храна и усилва възприятието за задоволеност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР