Само през последната година са сключени 712 нови договора за

...
Само през последната година са сключени 712 нови договора за
Коментари Харесай

Договори за 600 млн. лв. за иновации са сключени през последната година

Само през последната година са подписани 712 нови контракта за финансиране на стойност 600 млн. лева по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който откри Информационен ден за показване на процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ по оперативна стратегия "Иновации и Конкурентоспособност " 2014-2020 /ОПИК/ в Ямбол.

Караниколов посочи, че осъществяването на програмата е на все по-добро равнище, а след понижаване на административните тежести доста са ускорени и са съкратени периодите за оценка на планове и за осъществяване на заплащания към частния бранш. „ Извършените заплащания към бизнеса и обществените бенефициенти за последната година са над 362 млн. лева, което съставлява 50% от общите заплащания от началото на осъществяването на ОПИК. “, добави той.

Икономическият министър разгласи, че по процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ са обезпечени 67,2 млн. лева от бюджета на Оперативната стратегия, които ще стигнат за финансиране на над 350 новосъздадени сдружения. „ Условията за кандидатстване по тази процедура са направени за потребностите на започващите компании, в непрестанен разговор сред администрацията и Асоциацията на започващите предприятия, работодателските организации, неправителствения бранш и всички други заинтригувани страни “, посочи той.

В Ямбол министър Караниколов публично откри и Информационен център на Министерството на стопанската система. В него специалисти от Главната дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност”, Агенцията за дребни и междинни предприятия /ИАНМСП/, Българската организация за вложения /БАИ/, Българска банка за развиване и Агенцията за експортно обезпечаване ще срещат бизнеса в района с опциите за кандидатстване по планове и финансиране на техния бизнес. „ От Ямбол стартира самодейността на Министерството да бъдат открити такива осведомителни центрове в цялата страна, които да бъдат в помощ на бизнеса и жителите по градове “, уточни министърът. На откриването участваха още Волен Сидеров-председател на парламентарната група на „ Обединени патриоти “, кметът на Ямбол – Георги Славов, регионалният шеф Димитър Иванов, както и представители на ИАНМСП и БАИ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР