Само два дни след като Москва обяви частична мобилизация за

...
Само два дни след като Москва обяви частична мобилизация за
Коментари Харесай

Това са смъртници. Кои са трите особености на руската мобилизация

Само два дни откакто Москва разгласи частична готовност за войната си в Украйна, към този момент е ясно: този общ брой не е тъкмо " непълен ", бойците от първата му вълна ще отидат на гибел, а за тези от втората може да няма оръжие.

Мъжете се качват в автобуса, с цел да потеглят за фронта. Повечето фенове виждат най-вече дамите, които плачат, само че военният специалист се взира в нещо друго: на каква възраст са тези заминаващи мъже? Изглеждат на към 40. Нищо и никакъв факт, само че от него следват заключения с надалеч отиващи последствия. Първият е този: „ това не са бойци “.

„ Това е маршова рота, като през 1941 година “, споделя Жданов. Не прецизира какво има поради, тъй като е ясно. През 1941 година Сталин изпраща на сигурна гибел първите руски бойци, които потеглят за фронта.

Но да караме поред.
Частичната готовност не е частична
Мобилизацията стартира неотложно и без асортимент. Възрастта на мобилизираните породи един въпрос: за какво страна, която води война, би наела по-възрастни хора да се бият, вместо да стартира от най-младите? Има два вероятни отговора – първият е, че младите в съответния регион може към този момент да са „ изчерпани “, а вторият е, че управляващите не сортират, тъй като им трябват безусловно всички мъже.

Според от фондация „ Свободна Бурятия “ в нейния регион се взимат просто всички мъже, като управляващите обикалят къщите и посреднощ, стопират инцидентни минувачи от мъжки пол на улицата, вършат инспекции в предприятията и ги откарват във военните пунктове.
Мобилизацията не е почнала след речта на Путин, а по-рано
Украинският президент Володимир Зеленски, с цел да твърди, че мобилизацията е цялостна и че тя е почнала преди Путин да я разгласи – с печатане на повиквателните.

Маладеева удостоверява, че в Бурятия и Якутия активизират хората от преди изказването на президента. Затова още „ до четвъртък на обяд “ е имало 5000 мобилизирани в нейния регион.
Източници настояват, че Русия желае да активизира 1 млн. души
В сряда военният министър Сергей Шойгу сподели, че ще бъдат събрани 300 000 души, само че в речта на президента Путин не се загатваше число. В указа обаче има една точка 7, която е „ за служебно прилагане “. Според източници на там са посочени 1 млн. души за активизиране.

Това, несъмнено, не значи „ цялостна “ готовност за 140-милионната Русия, само че значи, че задачата на Кремъл е доста по-голяма от оповестената.
Мобилизираните ще се включат във фронта на две талази
Стандартните правила изискват бази, в които бойците да се съберат, да се образоват няколко месеца и да свикнат с оборудването. Според Олексий Арестович, който е консултант на украинската президентска администрация, съветските материални бази могат да поберат към 100 000 души.

Прокремълски и украински специалисти са единомислещи, че Русия има незабавна потребност от хора, които да попълнят оределите й поделения на фронта. Заради това и едните, и другите допускат, че мобилизираните ще дойдат на фронта в " две талази ". Първата би стигнала до Украйна най-рано след месец без подготовка или с доста слаба подготовка. Втората би се присъединила в багра след Нова година и със лични поделения, образувани в Русия.
Оборудването за „ първата вълна “
Олег Жданов, който съпоставя „ първата вълна “ с жертвите на Сталин от 1941 година, припомня следното: „ Тогава ги изпращат без никаква подготовка и даже без да са преоблечени и преобути доста от тях “, споделя Жданов. Според него първите „ нови “ съветски бойци ще дойдат в Украйна в същия тип. „ Това са смъртници “, споделя той.

Ако не беше драматизмът на обстановката, можеше и да е смешно, само че Жданов, който е украинец, се оказа подсилен в своята теза от военните репортери на Кремъл.
Експерти от Украйна и Русия са единомислещи: съветската войска не облича добре бойците си
Един от тях е Егор Холмогоров от неразрешената в Европа „ Русия през днешния ден “ (Russia Today). Той написа в Телеграм, че доста хора го питат какви облекла и съоръжение да си купят, откакто ще вървят на фронта. Отговорът е в елементи – облеклото да е такова и такова, от такава материя, а не от друга, да се купи от производителя, а не от китайски уебсайт. Следват обувки, такъми, армейски принадлежности с непопулярни имена.

Няколко други военни специалисти повтарят същата теза за неподготвени бойци, които се изпращат на сигурна гибел - Михаил Жирохов., Юрий Фьодоров, Михаил Самус.
Оборудването на „ втората вълна “
За новите съветски бойци има задоволително оръжие и облекло, само че то е от времето на Втората международна война, твърди военният специалист Михаил Жирохов. Той прибавя, че няма значение дали това съоръжение е положително или неприятно, тъй като сега фронтът зависи от артилерията и високоточното оръжие, а не от пехотата.

Ако всичко е по разпоредбите на военното дело, „ втората вълна “ би пристигнала със лична техника, споделя Олег Жданов. Това значи бойците да дойдат с ремонтираните машини, които в този момент са развалени. Но това няма по какъв начин да стане поради глобите, наложени на Русия.
Твърди, че " Уралвагонзавод " има аварийни елементи за до 35 танка
Жданов се базира на един случай от „ Уралвагонзавод “, който създава военна техника. Преди два дни оттова са споделили, че аварийните елементи, които са им останали, ще им стигнат за ремонт на до 35 танка.

Жданов припомня и това, че даже цялостна готовност няма да може да помогне на авиацията, тъй като водачите се образоват с години. Авиацията е мощната страна на съветската войска с нейните 800 летателни апарата, споделя той.

Руската войска към този момент е употребила 60% от наличната си военна техника, счита. Той не е сигурен, че „ втората вълна “ би разполагала с задоволително оръжие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР