Само 3,6 процента от населението в Африка са напълно ваксинирани

...
Само 3,6 процента от населението в Африка са напълно ваксинирани
Коментари Харесай

Африка е изправена пред четвърта вълна на COVID-19

Само 3,6 % от популацията в Африка са изцяло имунизирани против ковид. Части от континента към този момент са в хватката на четвърта вълна на инфекции, съобщи ДПА.

Положението е изключително тежко в страни в северната част на континента като Алжир, Египет и Тунис, само че също и в страни като Бенин в Западна Африка и Кения и Сомалия в Източна Африка.

" Все още не сме вън от заплаха ", сподели през днешния ден Джон Нкенгасонг от здравната организация на Африканския съюз - Африкански центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (АЦКПЗ). Той акцентира, че Африка към момента обезверено се нуждае от още ваксини, предава Българска телеграфна агенция.

Въпреки това наклонността в броя на новите инфекции ясно сочи, че те понижават. Сравнено с предходната седмица, те са спаднали с 20 %, а броят на умрелите е понижен с 26 %.

Според АЦКПЗ общо към 8 милиона инфекции са открити в Африка до днешна дата, от които над 204 000 са били с съдбовен край. Това са 4,4 % от всички смъртни случаи в света. Въпреки това специалисти са на мнение, че същинският брой на умрелите от континента с население 1,3 милиарда евентуално е доста по-висок.

АЦКПЗ се пробва да сплоти ресурсите на африканските страни и да координира ограниченията в битката против пандемията. Досега Африка е закупила към 167 милиона дози ваксина и там са направени над 69 милиона теста. " Достъпът до проби към този момент не е проблем ", сподели Нкенгасонг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР