Самият въпрос как се сглобяват бургер и сандвич предполага, че

...
Самият въпрос как се сглобяват бургер и сандвич предполага, че
Коментари Харесай

Как правилно се сглобява бургер и сандвич?

Самият въпрос по какъв начин се сглобяват бургер и сандвич допуска, че става въпрос за два разнообразни кулинарни специалитета. Дали бургер и сандвич са разнообразни неща или единствено вариации на една и съща храна?

Нека отговорим на този апетитен проблем на 15 септември - денят на двойния чийзбургер.

Отговор на този въпрос дават определенията на двете кулинарни изкушения, измислени много от дълго време. Според речника на Оксфорд сандвичът е ядене, което се състои от две части самун и сред тях някакъв заряд - месо, сирене или други артикули и подправки, уместно за леко ядене. Характерното е, че двете филии самун вършат изделието отворено от всички страни.

Бургерът съгласно енциклопедията е тип сандвич, подготвен от печено или пържено кюфте от мляно телешко месо, сложено сред разполовена питка за бургер. Очевидно бургерът влиза ненапълно в понятието сандвич, само че кръглото сготвено кюфте, сервирано в пухкава бриош питка, се отличава от дефиницията на сандвича и попада в различен отдел на кулинарията.

Освен това при сандвичите има доста разновидности, в които пълнежът не изисква никакво готвене, до момента в който при бургера кюфтето от мляно месо наложително минава топлинна обработка. На доктрина бургерът е сандвич, само че на процедура е малко по-различен от доста от типовете сандвичи.

Може и до момента да не сте се замисляли, само че вярното сглобяване на бургера или сандвича е повода той да е толкоз апетитен. Ако сложите соса на вярното място, той ще проникне по-добре там, където би трябвало, и бургерът ви ще ви се стори ужасно апетитен.

Ако сложите преди малко изпеченото кюфте за бургер върху хлебчето, ще позволите неговите сокове да влязат в питката. А в случай че сложите сиренето върху горещото кюфте, то ще има опция да се разлее апетитно върху месото. Така че - всичко в този свят има значение, даже и сглобяването на бургера.

Как да сглобим бургер и сандвич

Да забележим по какъв начин се сглобяват двете разновидности на междинното похапване.

Тези кулинарни изкушения се сглобяват по един и същи метод - на правилото на пирамидата. Отдолу се слага парчето самун или половината питка и върху хляба се слага сготвеното кюфте при бургера, месото, сиренето - салам или различен артикул при сандвича. Върху тях се слагат зеленчуците - лук (пресен, маринован или пържен), домати, краставици, маруля.

При множеството бургери се слага сос. В класическия вид на сглобяване двете елементи на питката се топят в соса и от горната страна следват редовете с заряд, само че може със соса да се залеят вътрешните пластове на бургера.

При сандвичите нормално не се поставя сос, а в случай че подобен участва, прибавянето му е на същия принцип. Обикновено при сандвичите се поставя кашкавал, който при запичане се размеква и играе роля на течна съставна част.

При бургера и по-рядко при сандвича от време на време горната част от хляба не се поставя. Така кулинарният специалитет не губи от цената си, само че въпреки всичко е по-добре да се сервира в изцяло приключен тип.

Бургерът нормално се сервира с пържени картофки, макар че е пълноценна храна и няма потребност от гарнитура.

Към сандвича не се предлага нищо в допълнение, защото той нормално не е независимо ястие за главно хранене, както се предлага бургерът, а се хапва като лека закуска сред главното ястие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР