Сагата за дупката в Международната космическа станция (МКС) може да

...
Сагата за дупката в Международната космическа станция (МКС) може да
Коментари Харесай

Русия заплашва астронавт на НАСА с твърдение, че саботира МКС

Сагата за дупката в Международната галактическа станция (МКС) може да стигне още по-далеч. Предполага се, че е допустимо Русия скоро да повдигне наказателно обвиняване против астронавт на НАСА за хипотетичен бойкот на модул на станцията.

Космическата организация на страната Роскосмос съобщи, че е приключила следствието си на случая от 2018 година, при който космонавтите ѝ откриха дупка в нейния галактически транспортен съд " Союз ". И организацията съобщи, че е препратила детайлностите за това на правоприлагащите органи.

Дупката беше закърпена и поправена бързо, само че отчетите сочат, че тя е могла да разхерметизира цялата Международна галактическа станция за две седмици, което не е по никакъв начин добра вест за Русия. В края на краищата, теч в нейния модул можеше да заплаши нейните лични космонавти, дружно с интернационален екип от астронавти.

Всъщност, мнозина в съветските медии и държавно управление насочиха обвинявания против астронавтката на НАСА Серена Аньон-Чанселър. Руската държавна осведомителна организация ТАСС даже твърди, че тя е претърпяла „ остра психическа рецесия “ на МКС и може да е пробила дупката, с цел да бъде изпратена назад на Земята по-рано. НАСА опроверга обвиняванията, а шефът на организацията Бил Нелсън съобщи, че „ офанзивите са подправени и им липсва всякаква меродавност “.

Ако Русия избере да повдигне наказателни обвинявания, тя ще го направи след неотдавнашния си тест за противосателитна ракета, който самичък по себе си заплаши живота на членовете на екипажа на орбиталната станция. Освен това през последната година имаше няколко случая, при които съветски неизправности извадиха станцията отвън надзор.

Няма подозрение, че напрежението е по-високо от всеки път сред геополитическите противници, изключително когато става въпрос за интервенции в космоса. А едно на процедура пресилено наказателно обвиняване против американски жител може да тласне нещата над ръба.

Тук ще намерите още вести от!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР