Съединените щати увеличават военната помощ за Украйна, съобщава Ройтерс, като

...
Съединените щати увеличават военната помощ за Украйна, съобщава Ройтерс, като
Коментари Харесай

САЩ увеличават военната помощ за Украйна с още $750 милиона

Съединените щати усилват военната помощ за Украйна, оповестява Ройтерс, като се базира на анонимни източници от Белия дом. Планирани са нови 750 милиона $.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски приветства думите на Джо Байдън, че съветската инвазия в Украйна е геноцид.

" Истински думи на същински водач " - това написа Зеленски в Туитър, и счита, че да бъдат наричани нещата с същинските им имена е основно за опълчване на злото. Той добави, че украинските управляващи са признателни за предоставената до момента американска помощ, само че незабавно се нуждаят от още тежко въоръжение, с цел да предотвратят нови съветски зверства.

Организацията за възбрана на химическите оръжия изрази терзание от вероятността, съветската войска да е употребила токсичен газ в обкръжения пристанищен град Мариупол.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък разгласи, че не може да има твърди изводи за това.

Зеленски разгласи, че украинските спецслужби са задържали Виктор Медведчук - ръководител на водещата проруска опозиционна партия и непосредствен и най-влиятелен съмишленик на съветския президент Владимир Путин в Украйна. Киев има намерение да го замени за пленени украински бойци.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче се усъмни, че оповестената фотография в действителност е на Медведчук.

След като през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин разгласи, че съветската войска ще продължи " ритмично " да извършва проекта, формиран от Генералния щаб, и видя договарянията с Украйна " в задънена улица ", украинският външен министър Дмитро Кулеба разяснява:

" Не мисля, че сега може да бъде подписано съглашение, до момента в който виждаме по какъв начин Русия развива офанзивата си в Донбас. Мисля, че моментът за договаряния ще бъде след края на борбата за Донбас, когато двете страни ще са наясно с вероятностите за тази война ".

По-рано Украйна отхвърли посещаване на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер дружно с президентите на Полша и трите балтийски републики.

" Бях подготвен да отпътува, само че явно не съм мечтан в Киев ", съобщи Щайнмайер във Варшава.

Берлин не разяснява това решение, само че медиите в Германия са единомислещи, че повода е в отношението на социалдемократа Щайнмайер към Русия в предишното в качеството му външен министър.

През този интервал Щайнмайер бе един от главните мотори на политиката на сплотяване с Русия посредством усилване на комерсиалните връзки и планове като " Северен поток 2 ". След съветското настъпление в Украйна немският президент призна неточности в политиката му по отношение на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР