Съединените щати са готови да наложат персонални санкции на Владимир

...
Съединените щати са готови да наложат персонални санкции на Владимир
Коментари Харесай

Байдън готов да наложи санкции на Путин, НАТО с предупреждение към Русия и Беларус

Съединените щати са подготвени да наложат лични наказания на Владимир Путин, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Това съобщи президентът Джо Байдън, който акцентира и че Вашингтон няма да допусне разгаряне на най-сериозния спор от Втората международна война насам.

Съюзниците от НАТО предизвестиха и Беларус, че вероятно тяхно присъединяване в спора в Украйна, няма да бъде оставено без последици.

Последствията за Русия при инвазия на Украйна ще бъдат големи - това предизвестие насочи Джо Байдън към Владимир Путин. На въпрос дали обмисля налагане на лични наказания на съветския президент, той отговори с " да ". През годините Вашингтон са налагали сходна мярка по отношение на сирийския държавен глава Башар Асад, венецуелския президент Николас Мадуро и либийския водач Муамар Кадафи.

" Нека изясня на президента Путин едно нещо - в случай че реши да стартира инвазия в Украйна, ще има съществени последици, в това число стопански наказания. Чувствам се задължен да засиля нашето наличие, наличието на сили на НАТО по Източния фронт, Полша, Румъния и така нататък Ако реши да нахлуе с всички тези елементи, които сега са ситуирани по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората международна война насам. Това би трансформирало света. " - сподели Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

8500 американски военни са в подготвеност от през вчерашния ден да бъдат изпратени в Европа. Те, обаче, няма да бъдат ситуирани на територията на Украйна, сподели още Байдън. Съединени американски щати подготовят нови колета с боеприпаси, оръжия и съоръжение за Киев. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че задачата на Алианса и съдружниците е да покажат на Кремъл, че имат подготвеност да реагират и ще създадат каквото е належащо, с цел да предотвратят боен спор.

" Съществува действителна заплаха от нов боен спор в Европа, в този момент, когато Русия още веднъж заплашва да употребява военна мощ против суверенна страна - в тази ситуация Украйна. Но НАТО и съдружниците ще положат всички старания да предотвратят това. Ще го създадем като предложим на Русия политическо решение на обстановката, а също и като отправим ясно обръщение за възможните последици - в това число стопански, в случай че Москва реши да употребява военна мощ. " - съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

От Москва остават твърди в позицията си против бъдещо разширение на НАТО и в частност - участие на Украйна. Русия изпрати изтребители " Су-35 " към територията на Беларус. Минск също беше предизвестен от Запада да не се намесва в спора в Украйна.

" До известна степен президентът Путин ни демонстрира какъв е резултатът от Студената война. Мисля, че се пробва да върне времето обратно, да пренапише разпоредбите на европейската сигурност. Изглежда като че ли се пробва да смекчи американското въздействие в Източна Европа и като цяло да прогони Съединените щати от това, което вижда като своя сфера на въздействие. Така че по едно и също време става дума за Украйна, само че и за доста повече от Украйна. ", сподели Андеа Кендъл-Тейлър, шеф на програмата за трансатлантическа сигурност

Лидерите на Германия и Франция приканиха Русия да вземе ограничения за деескалация на напрежението. Според Еманюел Макрон и Олаф Шолц, развиването на обстановката е напълно в ръцете на Владимир Путин. В петък френският и съветският президент ще беседват по телефона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР