Нидерландската авиокомпания Ка Ел Ем спира полетите си до Украйна,

...
Нидерландската авиокомпания Ка Ел Ем спира полетите си до Украйна,
Коментари Харесай

Обстановката в Киев остава спокойна

Нидерландската самолетна компания Ка Ел Ем стопира полетите си до Украйна, както и през въздушното й пространство, поради опасности за сигурността. Германската Луфтханза също обмисля преустановяване на полетите, само че към този момент няма съответно решение. В украински медии се появиха известия, че от на следващия ден интернационалните застрахователни организации може да спрат да обслужват полети до и над Украйна. Властите в Киев разясниха, че към този момент въздушното пространство на страната остава отворено, само че предложиха да не се лети над Черно море, поради съветските военни учения там.

Американският екип към Организацията за сигурност и съдействие в Европа напусна Източна Украйна.

Рискът от съветски военни дейности е задоволително висок и опасността - задоволително неизбежна, за това заминаването на американците от Украйна е най-разумното нещо, което може да се направи - съобщи американският държавен секретар.

" Американците изкуствено разпалват нервност към по този начин нареченото планувано съветско навлизане. Те даже показват дати на нахлуването, а редом, дружно със съдружниците си, помпат военните мускули на Украйна! ", съобщи Юрий Ушаков, асистент на съветския президент Владимир Путин

В Киев, на летище " Бориспил ", най-голямото в Украйна, през днешния ден е умерено. Без признаци на евакуация.

" Бях почивка в Украйна. Идвал съм в страната доста пъти. Не мисля, че ще има война. Никой няма да води война, тъй като това би означавало доста жертви. А никой няма потребност от това ", споделя израелският жител Слави Бенямович.

В Киев край дипломатическите задачи на доста страни е пусто, само че по централната улица участва обичайното неделно раздвижване.

Темата за вероятно съветско навлизане се прокрадва и в диалозите на един от най-оживените киевски пазари.

Извън Украйна, на интернационалната сцена, напрежението към украинската тематика продължава да се повишава. Маратонът от телефонна дипломация към този момент не дава резултати.

Продължават и опитите за разчитане на посланията на водачите. В телефонния диалог с Путин, Байдън още веднъж е предизвестил, че " Съединените щати и техните съдружници ще отговорят уверено, в случай че Русия нахлуе в Украйна ". Путин е декларирал, че възможното присъединение на Украйна към НАТО може да докара до военно опълчване сред Русия и Алианса и е направил исторически обзор на отношеинята на Русия с НАТО и Съединените щати ".

Приближени на френския президент пък оповестяват за демонстрация на исторически ревизионизъм от страна на Путин по време на диалозите му с Макрон.

Коментарът на Емануел Макрон бил, че индивида, с който разговарял в Москва бил изцяло друг от водача, който приел във Франция през 2019-та година.

Дипломатическите старания за преодоляване на напрежението към Украйна не престават. Утре в Киев идва немският канцлер. Във вторник той би трябвало да посети Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР