Съединените щати обявиха серия от стъпки за преразглеждане на политиката

...
Съединените щати обявиха серия от стъпки за преразглеждане на политиката
Коментари Харесай

САЩ облекчават част от наложените на Куба ограничения



Съединените щати оповестиха серия от стъпки за преразглеждане на политиката си по отношение на Куба, в това число облекчение на някои ограничавания от ерата на президента Тръмп за фамилни парични преводи и пътувания до острова, както и внезапно увеличение на обработката на американски визи за кубинци, оповестява Ройтерс.

Мерките, които бяха въведени след нескончаем обзор от държавното управление на Съединени американски щати, бележат най-значимите промени в метода на Съединени американски щати към Хавана откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба през януари 2021 година

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели, че ограниченията, оповестени в понеделник, са за " по-нататъшна поддръжка на кубинския народ, като му се дават спомагателни принадлежности за живот, свободен от потисничеството на кубинското държавно управление и за търсене на по-големи стопански благоприятни условия ".

Държавният департамент разгласи, че Съединените щати ще отстранен горната граница на фамилните парични преводи, която преди този момент беше избрана на 1000 $ на тримесечие, и ще разрешат дарителски парични преводи на лица, които не са членове на фамилията.

Не е ясно обаче, дали Съединените щати ще отстранен юридическите лица от листата с ограничавания за Куба - лист на Държавния департамент с кубинските държавни и военни компании, с които на американски компании и жители е неразрешено да вършат бизнес.

" Ще подсигуряваме, че паричните преводи минават по-свободно към кубинския народ, без да обогатяваме тези, които правят нарушавания на правата на индивида ", уточни чиновник на американската администрация.

Сред измененията е проект за възобновяване на Програмата за събиране на кубинските фамилии, която дава легален метод за събиране на кубински фамилии в Съединените щати и увеличение на потенциала за консулски услуги.

Вашингтон ще се стреми да издава 20 000 имигрантски визи годишно в сходство със съглашение за миграцията. Администрацията на Байдън се стреми да разшири личния състав на посолството в Куба, с цел да се оправи с изоставането при издаване на визи, само че към момента не е ясно по какъв начин и когато това може да се случи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР