Съединените щати няма да приемат заключенията от разследването на Световната

...
Съединените щати няма да приемат заключенията от разследването на Световната
Коментари Харесай

САЩ не приемат изводите от мисията на СЗО в Китай за произхода на коронавируса

Съединените щати няма да одобряват заключенията от следствието на Световната здравна организация (СЗО) в Ухан за произхода на ковид, без да е налице самостоятелна верификация на резултатите, обявиха представители на американската администрация откакто екипът на СЗО показа, извършена взаимно с китайски учени.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че е значимо да има цялостен и повсеместен доклад на СЗО и на Китай, представящ в детайли по какъв начин е зародила и се е популяризирала панедмията.

Поне досега, китайците не са предложили нужната бистрота, сподели Прайс и разясни, че тя е значима освен за Съединени американски щати, и за интернационалната общественост, с цел да може да се предотврати експлоадирането на сходни пандемии в бъдеще-

" Ние ще работим с нашите сътрудници, също по този начин ще употребяваме информацията, събрана и оценена от нашата лична разследваща общественост...Вместо да приемем на часа изводи, които може да са стимулирани с всичко, само че не и с просвета, желаеме да забележим къде ни водят данните, къде ни води науката и това ще стане основа за нашите изводи ", съобщи той на конференция.

Изследователският екип, чиято задача в Китай завърши във вторник, бе формиран от 17 интернационалните специалисти и 17 китайски учени, които трябваше да проучат какъв е произходът на ковид, който за пръв път бе засечен в Ухан в края на 2019 година преди да плъзне по целия свят. Екипът разгласи, че няма отговор от кое място е тръгнал вирусът, само че най-вероятно е предаден на човек от животно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР