Съединените щати използваха трибуната на ООН, за да отправят необосновани

...
Съединените щати използваха трибуната на ООН, за да отправят необосновани
Коментари Харесай

Китай: САЩ измислиха лъжи, за да ни очернят

Съединените щати използваха трибуната на Организация на обединените нации, с цел да насочат голословни обвинявания против Китай, съобщи през днешния ден представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин, представен от ТАСС.

" За страдание, Съединени американски щати използваха трибуната на Организация на обединените нации, без да взимат поради обстоятелствата, и измисляйки неистини, с цел да очернят Китай и да популяризират голословни рецензии по наш адрес ", посочи Ван. " Китай уверено се опълчва на това ", безапелационен бе китайският представител, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден по време на общополитическите диспути на 75-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че международната организация би трябвало да потърси отговорност от Китай за възникването на пандемията от ковид. Тръмп стартира изявлението си на форума, говорейки за " китайския вирус " и на процедура посвети цялата си тирада на рецензия против Китай, отбелязва ТАСС.

По мотив вчерашните американски рецензии към Пекин, през днешния ден представителят на китайското външно съобщи също по този начин, че Съединените щати са " сериозна спънка " за битката с световното стопляне. Като се отдръпнаха от интернационалните съглашения за понижаване на въглеродните излъчвания, Съединените щати не извършиха отговорностите си и " отхвърлиха да вземат минимални ограничения за отбраната на планетата ", посочи той, представен от Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР