Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи Лозан Панов -

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи Лозан Панов -
Коментари Харесай

Лозан Панов все пак отива във Върховния административен съд

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет преназначи Лозан Панов - ръководител на Върховния касационен съд, на служба " арбитър " във Върховния административен съд. Това ще се случи считано от 11.02.2022 година, откакто на следващия ден, 10 февруари, изтича мандатът му на ръководител на Върховния касационен съд, напомня news.bg.

Решението е отговор на подадено на 03.02.2022 година заявление от Лозан Панов да бъде преназначаването във Върховен административен съд, поради приключването на неговия мандат.

Решението на съдийската гилдия бе взето през днешния ден на изключително съвещание, откакто през вчерашния ден съдийската гилдия отхвърли да направи това и назначи за през днешния ден ново разискване, откакто през вчерашния ден са били изказани подозрения, че Лозан Панов може по този начин да окаже въздействие по каузи и да накърни независимостта на съдиите от Върховен административен съд.

Вчера в поддръжка на заявката на Панов гласоподаваха седем от колегията, а Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков бяха " срещу ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР