Съдът в немската провинция Саарланд отменя извънредните мерки срещу коронавируса

...
Съдът в немската провинция Саарланд отменя извънредните мерки срещу коронавируса
Коментари Харесай

Съдът в немската провинция Саарланд отменя извънредните мерки срещу коронавируса

Съдът в немската провинция Саарланд анулира изключителните ограничения против ковид с претекста, че не е ясно каква тъкмо е тяхната изгода, а в това време те лимитират съществени човешки права.

Това значи, че оттук насетне хората имат право без причина да напущат домовете си, да посещават околните си, да бъдат навън, само че въпреки всичко спазайки отдалеченост.

Ето и претекстовете на 68-годишния проф.съдия Роланд Рихтер
„ Не жителят би трябвало да оправдае за какво упражнява главно право, а страната, която би трябвало да обоснове за какво и за какъв брой време се намесва в главните права “.
Мерките в Саарланд трябваше да работят до 4-и май.

Сред претекстовете на съдията са още:
„ До момента се вижда, че нито експоненциално разпространяване на инфекциозния развой, нито претоварване на здравната система са налице “.

Освен това съдът също по този начин сериозно прави оценка броя на инфекциите, докладвани всекидневно от здравните управляващи, с които те обосновават и политиката и въвежданите ограничения: „ Абсолютният брой на нарастване на инфекциите с вируса Sars-Cov2 не потвърждава нищо, с изключение на самото нарастване. Те са толкоз трагични, а трагичните болести са в обособени случаи и толкоз ужасни, колкото е гибелта на всеки болен човек. “

И още:
Конституционният съд подлага на критика насилствените ограничения, подхванати от държавното държавно управление на Саарланд, като отчасти нелогични. „ Няма смисъл братята и сестрите да се позволяват да се срещат на уместно разстояние в магазин за мебели или хардуер, само че не и в личния си апартамент. "

В претекстовете е записано също по този начин: „ Самите жители търпят големи ограничавания, само че в случай че има светлина в края на тунела. Ако нея я няма то и желанието им да следват разпоредбите ще намалее. "

Спор проф. Рихтер:
„ Не е ясно кои ограничения в действителност оказват помощ. Съдът слага под въпрос също по този начин и стъпките, подхванати до момента за битка с ковид в Германия и регистрира подозрения. Дори измежду вирусолозите явно към момента липсва изясненост за това по какъв начин вирусът работи в съответен проект и кои ограничения са в действителност подобаващи по кой съответен метод да се понижи разпространяването му или да се противодейства на него ", се споделя в решението.



Решението важи единствено за дребната немска провинция, само че може да отприщи вълна от други тъжби и в останалите региони.

Източник: https://www.focus.de

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР