Съдържание:ТуртиерБивер ТейлсКанадски путинПушено месо по МонреалскиКанадски беконПица по канадскиСметанова тортаРебра

...
Съдържание:ТуртиерБивер ТейлсКанадски путинПушено месо по МонреалскиКанадски беконПица по канадскиСметанова тортаРебра
Коментари Харесай

С какви ястия се характеризира канадската кухня?

Съдържание:

ТуртиерБивер ТейлсКанадски путинПушено месо по МонреалскиКанадски беконПица по канадскиСметанова тортаРебра по канадскиГрахова чорба по канадски  С какви ястия се характеризира канадската кухня? ‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Канадската кухня е доста вкусна, само че и калорична. Въпреки това доста хора по света я обожават, поради нейния кондензиран усет и разнородни кулинарни шедьоври. Без значение дали обичате да си хапвате месо или сте обожател на зеленчуците, в канадската кухня ще намерите точно това прелъщение, в което да се влюбите от първата хапка.

Туртиер

Това е солен къс с няколко типа месо, като в предишното обичайно ястието се е предписание с месо от глиган или сърна. Днес обаче в него се поставя комбинация сред свинско, говеждо и агнешко, като метода на подготвяне е много забавен. Паят се готви към 6 часа при температура към 120 градуса.

Бивер Тейлс

Това действително е сплескана поничка без дупка в средата. Рецептата се предава в фамилията на Греъм Хукър от генерации, само че чак през 1978 година тя става налична за по-широка аудитория. Гарнира се с пудра захар, шоколад или сладко.

Канадски путин

 Канадски путин

Това е едно от многото кулинарни скъпоценни камъни, които са пристигнали от Канада. Путин е може би едно от най-странните и характерни ястия на канадската кухня. Няколко дребни градчета в Квебек към момента спорят за името на първия човек, който е изобретил това известно ядене (или гарнитура) през петдесетте години. Самото ядене съставлява пържени картофи с пиперливо месо и сос с извара.

Пушено месо по Монреалски

Това е деликатес, който се подготвя посредством осоляване и подправяне на говеждо месо с разнообразни ароматни билки. Месото се оставя да престои по този начин една седмица, а по-късно се задушава.

Канадски бекон

При него се употребява свинско филе, което по-късно се осолява, подправя се с пипер и се покрива с пълен пласт царевично брашно, а по-късно то се суши постепенно. Ако обичате мезетата, тогава това канадско прелъщение ще ви хареса сигурно.

Пица по канадски

Въпреки обстоятелството, че пицата е изобретена в Италия, канадците се гордеят с националната версия на това ядене, като несъмнено в нея се поставя прословутия канадски бекон. Добавя се също по този начин грах и други артикули по избор.

Сметанова торта

 Сметановата торта е присъщ канадски десерт

Това богато, компактно и наситено лакомство се счита за един от най-традиционните десерти и е съществена част от ранната канадска кухня. Десертът има доста нежна и хрупкава коричка, а от вътрешната страна мек заряд от масло, захар и яйчена примес като от време на време се прибавят стафиди.

Ребра по канадски

Едва ли би се намерил човек, който да не се изкушава от сочния усет на нежните ребра по канадски. В това особено канадско ядене се прибавят сушени ябълки, доматен и соев сос, пипер, чесън, лимон сок и канела.

Грахова чорба по канадски

Нежна, засищаща и доста пикантна грахова чорба, която е същински клад на витамини и минерали. Приготвя се бързо и елементарно, само че за сметка на това е доста вкусна. По предпочитание може да се пасира и да се гарнира с малко сирене и крутони.

Опознайте някои от най-популярните канадски ястия и се потопете в тези невероятна изкушаваща кухня, която ще ви плени с вълшебния си усет и смелото комбиниране на ароматните билки. Ако в миналото решите да посетите вълшебната Канада, тогава наложително би трябвало да опитате някои ястия от обичайна кухня на страната.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР