Съдържание:Признайте си в прав текст, че сте сгрешилиИзползвайте посредникИзпратете страхотен

...
Съдържание:Признайте си в прав текст, че сте сгрешилиИзползвайте посредникИзпратете страхотен
Коментари Харесай

Обидили сте някого? Ето как да се извинете

Съдържание:

Признайте си в прав текст, че сте сгрешилиИзползвайте посредникИзпратете страховит подаръкЗапишете видеопослание и го качете онлайнПоправете стореното  Обидили сте някого?

Често в живота се случва да обидим някого с думи или дейности. Понякога осъзнато, от време на време – без да желаеме. Ако сте осъзнали, че не сте желали да обидите индивида насреща и че сте сбъркали с отношението си към него, а не знаете по какъв начин да поправите нещата, имаме няколко оферти. Те ще ви оказват помощ да се извините по допустимо най-хубавия метод и да очаквате амнистия.

Признайте си в прав текст, че сте сбъркали

Може да ви се коства факсимиле или прекомерно просто, или пък прекомерно комплицирано, или безсмислено, само че повярвайте – това е един от най-ефективните способи.

Най-добре е непосредствено да се срещнете с индивида, който сте обидили, и да му признаете очи в очи, че сте сбъркали и откровено съжалявате за постъпката си. Ако доста се срамувате или пък той не желае да ви вижда, пробвайте по телефона.

Тези два разновидността са по-добри от контакта през чата на обществените мрежи или СМС, тъй като интонацията на гласа, както и жестовете и мимиките при директния контакт „ онлайн “, играят голяма роля. В напълно краен случай може да прибегнете до писмена форма през интернет, текстово известие или даже... писмо.

Защо не – писмото на хартия може да ви се коства стар способ, само че носи доста тръпка и романтика. Който и метод да се извините изберете, значимо е да сте откровени и да покажете, че в действителност се разкайвате за сторилото се.

Използвайте медиатор

Този способ е малко опасен за всички страни, участващи в проблема, само че си заслужава тогава, когато лицето, което сте обидили, отхвърля изрично всевъзможен контакт с вас. Не забравяйте, че не всеки може да бъде медиатор сред вас.

 Как да се извините

Най-добре е това да е някой доста непосредствен човек на афектирания, който да не е чужд и на вас. Имайте поради, че несъмнено самият медиатор ще ви изследва, изпитва, тества, подлага на разпит и други сходни действия, с цел да се убеди във вашата откровеност.

Изпратете страховит подарък

Много благ и неочакван способ да се извините е да изпратите подарък на наранения от вас човек. Изберете нещо, което той доста харесва и знаете, че ще го зарадва. Изпратете го като колет или куриерска доставка.

Може също да го пуснете персонално в пощенската кутия или да го предадете по някого. Важно е да се уверите, че подаръкът ще стигне до местоназначението си. Не забравяйте също да оставите записка, че доста съжалявате за постъпката си.

Запишете видеопослание и го качете онлайн

Нестандартен и малко вманиачен способ, само че доста неочакван и с огромни шансове да получите амнистия. Не всеки обаче е подготвен обществено да признае виновността си.

 Прегръдка

Все отново си коства да опитате, в случай че имате храброст. Убедете се, че видеопосланието ви ще доближи до афектирания от вас човек. Може да вземем за пример да го качите в Youtube, във Фейсбук или където прецените. Изпратете наложително и линк към видеото. Опитайте също да го изпратите и до смарт телефона на афектирания.

Поправете стореното

Ако инцидентно сте обидили някого посредством дейности, които са довели до някакви промени, просто поправете нещата. Направете нещо, което може да поправя стореното. Все отново внимавайте – новите ви дейности да не доведат до още по-голяма засегнатост.

Това предложение за опрощение зависи доста от това какво тъкмо сте сторили. Ако сте изхвърлили на мъжа си обичаната джаджа, в случай че сте отказали да посетите дружно някакво значимо за другия събитие, в случай че не сте намерили подарък за обичания човек за негов празник – това са все неща, които елементарно могат да се поправят.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР