Съдържание:Подготовка на билките и подправките Лятото е богато не само

...
Съдържание:Подготовка на билките и подправките Лятото е богато не само
Коментари Харесай

Как се замразяват подправки и билки

Съдържание:

Подготовка на билките и подправките  Как се замразяват подправки и билки

Лятото е богато освен на страсти и слънчеви дни, само че и на доста пресни плодове, зеленчуци и билки. Но по какъв начин да запазим аромата на лятото и през зимата? Може да съхраните билките във фризера на хладилника си и постоянно да имате прясна фалшификация на разположение. Така хем ще спестите пари, хем ще си осигурите пресен усет.

Билките могат да се замразят елементарно, тъй че да запазят качествата си и да готвите с тях когато и да е на годината. Много от билките могат да бъдат замразени и да ги употребявате на по-късен стадий. Сред тях попадат в това число и джинджифил, чесън, босилек, магданоз, копър, розмарин, естрагон и други.

Почистете и изсушете продукта. Хубаво измийте билките и ги оставете да изсъхнат малко. Сушенето е извънредно значимо, с цел да се редуцира опцията от „ изгаряне ” във фризера.

Подготовка на билките и подправките

Например, джинджифилът би трябвало да бъде обелен, в случай че желаете да го замразите. Чесънът също. Листните билки може да нарежете на ситно, като премахнете непотребните елементи (например, стъблата).

- Нарежете на равни парчета

Нарежете билките на равни части, с цел да ви бъде по-лесно да ги накълцате след това или да ги употребявате в гозба;

- Добавете олио

Може да добавите зехтин, тъй че нарязаните части да се слепят. Имате потребност от лой, тъй като по този начин масата, изложена на въздух, ще бъде по-малко. А това ще предотврати обезцветяването на билките. Освен това сушата във фризера ще „ изгори ” билките, в случай че не са покрити;

- Съхраняване на билките и подправките

 Замразяване на подправки във формички

Обикновено с цел да подправите манджата, ще се нуждаете от към 1 супена лъжица. Затова методът, по който ще съхранявате подправките, зависи напълно от вас. Може да вземем за пример да замразите подправки във формички за лед. Изберете най-добре силиконови формички, които са по-лесни за потребление. Притеснете сместа хубаво към формата и по-късно я покрийте с восъчна хартия или пластмасов похлупак. И поставете във фризера. Може да употребявате и елементарен стъклен буркан;

- Надпишете билките

Особено в случай че смятате да замразите повече от един тип подправки, най-добре е да ги надпишете, тъй като когато замръзнат, ще ви бъде по-трудно да ги познаете;

- Използване на замразените билки

След като са замразени билките, потреблението ще бъде доста елементарно. Просто ги извадете и поставете в храната. Ако сте употребявали лой при замразяването, имайте го поради, когато готвите.

В общи линии това е тайната на свежестта даже и през зимата.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР